Batı Sevdalılarından Okul Müdürüne Laiklik Zulmü
24 Mart 2022

Batı Sevdalılarından Okul Müdürüne Laiklik Zulmü

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Batı savdalıları modern hayat adı altında ahlaksızlığın özgürce yaşanmasını engelleyecek İslam'ın şiarlarına uygun her karara karşı çıkmak için fırsat kolluyor. Bursa’da bir okul müdürünün kız ve erkek ayrı oturtulması talebine karşı savaş açan laik zihniyete “muhafazakar” hükümetin kontrolündeki kaymakamlık ve MEB de destek verdi. Sosyal medyada laik zihniyete kurban edilen Okul Müdürü Haydar Akın’a açılan #HaydarAkınYalnızDeğildir etiketi üzerinden destek mesajları yağdı.

Bursa'nın Osmangazi ilçesindeki Mithatpaşa Ortaokulu'nda velilerin şikayetleri üzerine kız ve erkek öğrencilerin ayrı ayrı oturtulmasını talep eden okul müdürü Haydar Akın, görevden alındı. Ahlâkın yok olmasına, eğitim kalitesinin yerlerde sürünmesine ses çıkarmayan laik zihniyet sıra makul ve doğrı bir karara gelince şahin kesildi. Batı’dan ithal her şey doğrudur aklına sahip bu azgınlığa şirin gözükmeye çalışan hükümete bağlı kurumlar da laiklik zulmünü okul müdürüne reva gördü.

Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın, dün öğretmenlere yazışma uygulaması üzerinden kız ve erkek öğrencilerin ayrı sıralara oturtulmasını içeren bir mesaj göndermişti.

Akın, gönderdiği mesajda, “Değerli arkadaşlar sınıflarımızda kız ve erkek yan yana oturtulmuş bazı sınıfları görüyorum. Sınıf öğretmenlerimizin sınıflarda kesinlikle erkekleri erkeklerle kızları kızlarla oturtulması konusunda hassas davranmanızı özellikle rica ediyorum. Bu durumda olan sınıf öğretmenlerimizin en kısa zamanda gerekli değişiklikleri yapmalarını önemle rica ederim” talebinde bulundu.

Okul Müdürü Haydar Akın, sözlü uyardığı öğretmenlerden gelen yazılı talimat isteği üzerine yazıyı yazdığını belirtti.

Akın, yazılı resmi bir evrak da ise, “Değerli öğretmen arkadaşlarımızı 22.03.2022 tarihi itibari ile tüm sınıflardaki oturma düzeninin değiştirilmesi ve erkek öğrenciler ile erkek, kız öğrenciler ile kız öğrencilerin denk geleceği şekilde bir düzen oluşturulması gerekmektedir. Gereğini arz ederiz” talebinde bulundu.

Bu belgenin kemalist medyaya sızdırılması üzerine, malum medya “Haremlik Selamlık Düzen İsteyen Okul Müdürü” diyerek attığı manşetlerle haberi yayınladı.

Laik nizam sayesinde okullarda bıçaklama, gayrı meşru ilişki, ahlaksızlık, eğitim seviyesindeki düşüklük, alkol ve uyuşturucu kullanımından en ufak rahatsızlık duymayanların, velilerin isteği üzerine okul müdürünün yazılı talebini hedefe koyup alışılagelmiş alerjik reaksiyonlar eşliğinde saldırıya geçmeleri, histeri nöbetine tutulmuş halleri pek de garipsenmedi. Ancak bu cenaha şirin gözükmek için sözde "dindar nesil" yetiştirdiğini iddia eden iktidarın anında olumlu yanıt vermesi sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı, Okul Müdürü Haydar Akın’ın görevine son verildiğini duyururuken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü de Akın hakkında soruşturma başlattı.

Zulme Tepkiler

Olay üzerine kısa bir yazı kaleme alan Köklü Değişim Yazarı Musa Bayoğlu, bir avuç din düşmanın saldırısına “dindar nesil” sloganları ile hamasi siyaset sürdüren iktidarın destek vermesini eleştirdi.

Bayoğlu şunları ifade etti:

"Cinsiyet eşitliğini savunan, aklı, fıtratı, vahyi ve vicdanı yok sayan bir avuç din düşmanının saldırısı ile Bursa'da bir okul müdürü ‘Kızlar ile erkekleri ayrı sıralarda oturtun’ talimatı verdiği için görevinden uzaklaştırıldı!

Ancak çocukları resim ve heykel önünde secde ettirenler, Allah Rasulüne ve Meryem annemize iftara atanlar, öğrencilerini taciz ettiğini ekranlarda utanmadan anlatanlar görevlerinin başında!

Muasır medeniyetler seviyesine laik, seküler bir müfredat ve karma eğitim ile ulaşacaklarını zannedenler insani, ahlaki, ruhi değerlerden uzak bu nesil bu zihniyetiniz neticesidir!

‘Dindar nesil’ slogan, hamaset, göstermelik icraatlarla olmuyor!

Kızlar ile erkeklerin ayrı sıralarda değil ayrı okullarda okutulduğu, İslam'ın eğitim sisteminin tatbik edildiği bir eğitim sistemi ile mümkündür. Fıtrat, akıl, vicdan ve vahiy bunu gerektirir."

"Cinsiyet eşitliğini savunan, aklı, fıtratı, vahyi ve vicdanı yok sayan bir avuç din düşmanının saldırısı ile Bursa'da bir okul müdürü "Kızlar ile erkekleri ayrı sıralarda oturtun" talimatı verdiği için görevinden uzaklaştırıldı!.."#HaydarAkınYalnızDeğildir#Persembe#öğretmen pic.twitter.com/xSDiLuIrtQ

— Musa Bayoğlu (@musabayoglu2)

Köklü Değişim Genel Yayın Yönetmeni Sosyolog Süleyman Uğurlu ise sosyal medya hesabından #HaydarAkınYalnızDeğildir etiketiyle yazdığı mesajında şu ifadelerle olaya tepki gösterdi:

İyiyi kötüyü, doğruyu-yanlışı kim belirliyorsa hayatınızı o yönetiyor demektir. Hayatınızı yöneten sizin efendinizdir. Çok şükür bizim efendimiz belli: Allah ve Rasulü! Peki bu resimdeki zevatın efendileri kim? Siz kimin hizmetkarı, kimin kölesisiniz?

İyiyi kötüyü, doğruyu-yanlışı kim belirliyorsa hayatınızı o yönetiyor demektir. Hayatınızı yöneten sizin efendinizdir. Çok şükür bizim efendimiz belli: Allah ve Rasulu! Peki bu resimdeki zevatın efendileri kim? Siz kimin hizmetkarı, kimin kölesisiniz? #HaydarAkınYalnızDeğildir pic.twitter.com/CPZMA1dOLM

— süleyman uğurlu (@ugurlu_kd)

Uğurlu, bir diğer mesajında ise zulüm düzeni kapitalizmi ve onu tatbik edenleri de eleştirdi:

Dinimizin gerekliliklerini yerine getirmemize engel olurken dinimize küfredenleri, hakaret edenleri özgürlükler adı altında koruyorsa, tüm kaynaklar zenginlere aktarılırken bizi sefalete mahkum ediyorsa bu devlete ‘bizim devletimiz’ diyebilir miyiz?”

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar da zulme tepki gösterdi. #HaydarAkınYalnızDeğildir etiketiyle paylaştığı mesajda Kar, Haydar Akın’ın talimatını takdir ederken, Akın’ı Kemalistlere kurban eden ikitdarı da eleştirdi.

Mahmut Kar, mesajın şu ifadelere yer verdi:

Şu takdire şayan talimatı müdürü olduğu okuldaki öğretmenlere dağıttığı için hakkında soruşturma başlatılan ve görevden alınan Haydar Hocam sana helal olsun!

Seni iki üç Kemalist'e kurban eden pısırık iktidara ve korkak idarecilere de yazıklar olsun.

Şu takdire şayan talimatı müdürü olduğu okuldaki öğretmenlere dağıttığı için hakkında soruşturma başlatılan ve görevden alınan Haydar Hocam sana helal olsun!
Seni iki üç Kemalist'e kurban eden pısırık iktidara ve korkak idarecilere de yazıklar olsun. #HaydarAkınYalnızDeğildir pic.twitter.com/6IdJxFaGg0

— Mahmut KAR (@mk_mahmutkar)