Bahçeli’den Ortağına Destek: Sisi ile Kalınmamalı Esed’le de Görüşülmeli
22 Kasım 2022

Bahçeli’den Ortağına Destek: Sisi ile Kalınmamalı Esed’le de Görüşülmeli

Köklü Değişim Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Müslümanların katili darbeci Sisi ile samimi el sıkışması gündemdeki yerini korurken, Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli’den destek geldi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır Cumhurbaşkanı darbeci Sisi ile tokalaşmasını gündemine taşıyıp şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımızın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Katar'da kurduğu temas doğru bir temastır. Bize göre arkası getirilmelidir. Bununla da kalınmamalı ve Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile de görüşme vasatı açılmalı. Terör örgütlerine karşı ortak bir irade oluşturulmalıdır. Türkiye'nin Mısır, Suriye ve Irak ile tarihten gelen çok güçlü bağları vardır ve bilinmektedir"

Cumhur İttifakı, bu görüşmelerin üzerini ABD’ye karşı alınan bir pozisyon olarak ifade ederek kamuoyuna servis etse de, darbeci Sisi ve Suriyeli Müslümanların katili Esed rejiminin ABD’nin bölgedeki çıkarlarını koruyan uyduları olduğu biliniyor.

Ortadoğu'da hızlanan bu "normalleşme" hareketliliğinin Rusya ve Çin'e fokuslanan ABD'nin bölgede sorun istememesi nedeniyle olduğu düşünülüyor. Ankara daha önce Filistin'i işgal eden "İsrail" ile normalleşme anlaşmaları imzalamıştı. Bu görüşmelerin Sisi ve Esed ile devam edeceği görünüyor.

AK Parti ve ortağı MHP, dış siyasetteki bu 180 derecelik dönüşü ve Müslümanların katilleriyle el sıkışmayı kamuoyuna "siyasette ebedi küskünlük olmaz", "Mısır ve Suriye halkıyla tarihten gelen kardeşlik" gibi argümanları kullanarak servis edip, üzerini örtmeye çalışıyor.