Aydınlık Gazetesi “FETÖ” Ağzı İle Haber Yapıyor!
03 Ocak 2019

Aydınlık Gazetesi “FETÖ” Ağzı İle Haber Yapıyor!

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir’in Doğu Türkistan için çözüm talebi Hilâfet, "karanlıkçı” Aydınlık Gazetesi’ni rahatsız etti. Gazete'nin Hilâfet hazımsızlığı “FETÖ”cü yayın organlarının 2005 yılında yaptığı haberleri hatırlattı.

Aydınlık Gazetesi, Hizb-ut Tahrir tarafından organize edilen “Doğu Türkistan’a Sahip Çık” basın açıklamasına olan rahatsızlığını bugün birinci sayfasına taşıdı.

Karanlıkçı Aydınlık Gazetesi, geçtiğimiz Cuma günü Hizb-ut Tahrir tarafından organize edilen, “Doğu Türkistan’a Sahip Çık” başlıklı Ankara ve İstanbul’da yapılan basın açıklamasını, “FETÖ” ağzı ile haberleştirdi. Bugün “FETÖ” diye anılan Gülen yapılanmasına ait yayın organları da 2005 yılında Hizb-ut Tahrir tarafından organize edilen Fatih Camii’ndeki basın açıklamasını yalan ve iftiralarla haberleştirmiş, emniyet ve yargıdaki unsurları aracılığıyla da açıklamayı bir yargı zulmüne dönüştürmüştü.

Aydınlık Gazete ise bugünkü nüshasında açık bir Müslüman Uygurlu düşmanlığı yaparak manşetine Doğu Türkistanlı Müslümanlara yapılan Çin zulmünü dile getiren çalışmaları taşıdı. “Camii’de Açıkça Hilafet İstediler” başlığıyla da Hizb-ut Tahrir tarafından Ankara’da Melike Hatun Camii avlusunda, İstanbul’da da Fatih Camii avlusunda yapılan basın açıklamalarını konu edindi.

Türkiyeli Müslümanların Doğu Türkistanlı mazlum Müslüman kardeşlerinin uğradıkları Çin zulmünü dile getirmelerini hazmedemeyen Aydınlık çevresi, Hizb-ut Tahrir gibi Müslümanların derdiyle dertlenmiş bir yapıyı hedef göstermekten de imtina etmiyor.

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Ofisi Başkanı Mahmut Kar sosyal medya hesabından yayınladığı bir mesajla tepkisini gösterdi:

Aydınlık cenahı, Çin zulmüne karşı çıktığımız ve Müslüman Uygur halkına destek verdiğimiz için rahatsız olmuş ve "Camii'de Açıkça Hilafet İstediler" demişler.
Bizim cami ile bağımız İslam'dan geliyor.
Ya sizin PKK ile bağınız nereden?
Cemaziyelevvelinize bakında gelin
#Perşembe

— Mahmut KAR (@mk_mahmutkar)

Mahmut Kar ayrıca Doğu Türkistan’daki Çin zulmüne dikkat çekmek için İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen Türkiye’deki Uygurlu Müslümanların yürüyüşünün engellendiğini gösteren video ile birlikte emniyet mensuplarına hitaben şöyle bir paylaşımda bulundu:

“Bu Müslümanlar kış sporu olsun diye İstanbul'dan Ankara'ya yürümüyorlar.

Çin'in Doğu Türkistan'daki zulmünü duyurmak için yürüyorlar.

Çin'in Müslümanlara ne yaptığını Aydınlık Gazetesi ve Perinçekçilerden öğrenirseniz zulüm yok dersiniz ve Çin'in toprak bütünlüğünü kabul ederek D. Türkistan toprağını Çin'e tanımış olursunuz.

Bu Müslümanların sesine kulak verin.”