AKP’nin İstanbul Sözleşmesi Hilesi: “Çekildik Ama 6284 İle Uyguluyoruz”
27 Temmuz 2022

AKP’nin İstanbul Sözleşmesi Hilesi: “Çekildik Ama 6284 İle Uyguluyoruz”

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Aileyi, nesli ifsat eden ve ahlaka savaş açan İstanbul Sözleşmesi’nden tabandan gelen şikayetler üzerine çekilen AK Parti, Batı’dan ithal bu fasit sözleşmeyi 6284 ile uygulamaya devam ettiklerini Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın: “İstanbul Sözleşmesi’nden Çekildik Ama 6284 İle Uyguluyoruz” ifadesi ile kamuoyuna bir kez daha açıkladı.

Bir televizyon programında İstanbul Sözleşmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kadına karşı şiddetle mücadelenin İstanbul Sözleşmesine indirgenemeyeceğini söyledi. 6284 sayılı Kanunun yürürlükte olduğunu hatırlatan Bozdağ, kadına yönelik şiddetin ana gündem maddeleri arasında olduğunu belirtti.

İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmenin kadına yönelik şiddetle mücadeleyi engelleyip engellemediğinin sorulması üzerine Bozdağ, şunları söyledi:

"İstanbul Sözleşmesi'nden Türkiye çekildi ama o sözleşmenin uygulama Kanunu olan 6284 sayılı Kanun şu an yürürlükte. O Kanun uygulanıyor*. O Kanun'daki hükümler Türk mevzuatının ve iç hukukumuzun bir parçasıdır. Türkiye'nin kadına karşı şiddet ve kadına karşı cinayetle mücadelesi İstanbul Sözleşmesi'ne indirgenemez, indirgenirse Türkiye'ye bu, büyük haksızlık olur*”

AK Parti, Batı’yı memnun etmek için İstanbul Sözleşmesi’ne 2011 yılında ilk imzayı atan hükümet olmuştu. Daha sonra sözleşmeyi uygulamak için 6284 nolu kanunu çıkarmıştı. Batı’dan ithal sözleşmenin aileyi, nesli ve ahlakı hedef aldığı, sapkın ilişkileri meşrulaştırmaya çalıştığı anlaşılınca tepkiler yükselmiş ve sözleşmeye karşı ciddi bir kamuoyu oluşmuştu. Oy kaybını önlemek ve tabanını kaybetmek istemeyen AK Parti, hileli bir yola başvurup, İstanbul Sözleşmesi’ni fesh ettiklerini kamuoyuna duyurmuş ama uyum yasalarını el sürmemişti. Adı olmasa da İstanbul Sözleşmesi uygulanmaya halen devam ediyor. AK Parti, tabanı feshettik diyerek oyalarken, İstanbul Sözleşmesi’ni savunan muhalefetin propagandalarını da 6284 nolu kanun ile sözleşmeyi uygulamayı sürdürüyoruz diyerek bertaraf etmeye çalışıyor.

Binlerce aileyi yıkan, ahlakı yok eden batıl sözleşme adı olamasa da çıkarılan uyum yasalarıyla uygulanmaya devam ediyor.