AK Parti, Mahir Ünal’ı Kemalizm’e Yem Etti!
02 Kasım 2022

AK Parti, Mahir Ünal’ı Kemalizm’e Yem Etti!

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu’nun 01 Kasım 2022 Salı günü gerçekleştirdiği Haftalık Gündem Değerlendirme Toplantısında Harf Devrimi ve Mahir Ünal’ın açıklamaları ele alındı. Toplantıda ayrıca 29 Ekim Cumhuriyet kutlamaları ile Temel Karamollaoğlu’nun kongre konuşması hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Üyesi Muhammed Emin Yıldırım, 94 yıl önce gerçekleşen Harf Devrimi sayesinde Müslümanların dilini, hafızasını ve kültürünü kaybettiğini, alimlerin bir gecede cahil bırakıldığını, ümmet ile bağımız koparılarak tarihine, dinine hakaret eden ve düşmanlaştırılan mankurt bir nesil yetiştirildiğini söyledi. “Dünya tarihi, cumhuriyet inkılapları gibi halkına bu denli kötülüğün yapıldığına hiç şahit olmamıştır.” ifadelerini kullanan Yıldırım, Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın “Tarihteki en sert kültürel devrimin Türkiye’de yaşandığını, bir kültür devrimi olarak Cumhuriyetin lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hâsılı bütün düşünme setimizi yok ettiğine” dair sözlerinin son derece yerinde sözler olduğunu ancak partisinin sahip çıkmaması nedeniyle Mahir Ünal’ın sözlerinin arkasında durmayarak istifa etmesine değindi.

Muhammed Emin Yıldırım şöyle konuştu: “Mahir Ünal, doğru bildiği sözlerden geri adım atarak kimseyi razı edemedi. Ne kendi liderini ne laik Kemalist çevreleri ne ondan onurlu bir duruş bekleyen partilileri ne de Rabbini? Oysa Mahir Ünal’ın insanların rızasından daha ziyade Allah’ın rızasını her şeyden önce gözetmesi gerekmez miydi? Kıymetli Müslümanlar! Mahir Ünal’ın dediği gibi Cumhuriyet fikri hür irfanı nesiller yetiştirmemiştir. Bilakis Cumhuriyet aklını batıya ipotek eden, batıyı taklit eden, düşünmeyen bir nesil yetiştirmiştir. Cumhuriyet Batı’ya, seküler düşünceye bağımlılık demektir. Kendisinin baskılar sonucunda istifa etmesi ve Cumhuriyetin haktan, doğrudan ve İslam’dan yana olan hiçbir söze tahammül dahi etmemesi bunun göstergesidir.”

Mahir Ünal’a hücum ederek Kemalizm savunuculuğu yapan laik Kemalistlere, ulusalcı Milliyetçilere, CHP, MHP ve İYİ Parti genel başkanları ve yetkililerine seslenen Yıldırım, “Gelecek nesillere heykel dikmenin ötesinde, kurt gibi ulumayı öğretmenin dışında hangi eseri bırakabildiniz bir söyleyin? Putperest dönemin üzerinden geçen 1400 yıl sonra bile hala put ve heykellerin karşısında tazimde bulunan sizler cehaletin en dibindesiniz. Yazık ki sizin karşınızda dirayetli, hakkın ve doğrunun arkasında duran omurgalı bir iktidar yok. Yazık ki bu iktidar siyasi geleceği kaygısıyla sizi haklı çıkaracak kararlar alıyor.” İfadelerini kullandı.

Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mahir Ünal konusundaki tavrını ve batılı hukuk tekniğini dinin hüküm ve kurallarından üstün gördüğünü söyleyen Özlem Zengin’in Ak Parti’nin yeni Grup Başkanvekili olmasını değerlendiren Yıldırım şunları söyledi: “Bu kararınızla rakiplerinizi susturduğunuzu zannediyorsunuz değil mi? 2023 seçimleri için size zarar vereceğini düşündüğünüz tartışmalarla yüzleşmek istemiyorsunuz değil mi? Türkiye’de mecliste hiçbir ağırlığı olmayan Bahçeli’ye karşı bir adamınızı koruyamadıysanız, sözünün arkasından duramadıysanız halkı, milleti şer güçler karşısında nasıl koruyacaksınız? Demek ki sizin kahramanlığınız, sizin külhanbeyliğiniz balonmuş.”

Konuşmanın tamamını toplantı videomuzdan izleyebilirsiniz.

#YenidenHilafet