Afganistan’da Yeni Bir ABD Katliamı: 25 Çiftçi Öldü!
19 Eylül 2019

Afganistan’da Yeni Bir ABD Katliamı: 25 Çiftçi Öldü!

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar'ın Khogyani ilçesinde gerçekleştirilen hava saldırısında 25 çiftçinin öldüğü açıklandı.

Afganistan doğusundaki Nangarhar'ın Khogyani ilçesinde yerel saatle 01.30 sularında gerçekleştirilen hava saldırısında 25 çiftçinin hayatını kaybettiği belirtildi. Saldırı ABD ve Afganistan'ın ortak hava operasyonu neticesinde gerçekleşti.

Vali sözcüsü Ayatullah Khogyani, saldırının sözde DEAŞ’a karşı yapıldığını söyledi. Khogyani Kaymakamı ise, Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar'ın Khogyani ilçesinde gerçekleştirilen hava saldırısında 25 çiftçinin öldüğünü, 9 cesedin şehir merkezindeki hastaneye kaldırıldığını açıkladı. İl Şura Vekili Ajmal Omar, "Çiftçiler fıstık hasatlarını toplamaya gitmek için valilikten de izin almıştı ama ne yazık ki saldırıya uğradılar” ifadelerini kullandı.

İstihbarat binasına Saldırı

Afganistan'ın Zabul vilayetinin merkezi Kalat şehrindeki İstihbarat binası önünde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 7 kişi öldü, 93 kişi yaralandı.

Emniyet yetkilileri, saldırının gerçekleştirildiği bölgenin yakınında Zabul İl Hastanesinin bulunduğunu, hasta ve yakınları arasında da yaralananlar olduğunu açıkladı.

Zabul Valiliği Sözcüsü Gül İslam Siyal, gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırıda 7 kişinin öldüğünü, 93 kişinin yaralandığını bildirdi.

ABD Saldırısında Çoğu Kadın ve Çocuk 37 Kişi Öldü

ABD ve Afgan hükümet güçlerinin iki gün önce ülkenin güneyinde düzenlediği saldırılarda çoğu kadın ve çocuk 37 sivil hayatını kaybetmişti.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, ABD birlikleri ve hükümet güçleri, Afganistan'ın güneyindeki Uruzgan ilinde sivil alanlara yönelik saldırı düzenledi. Uruzgan ilinin Çar Çino ilçesinde yapılan saldırılarda 37 sivil öldürüldü. Öldürülenlerin büyük bir kısmını kadın ve çocuklar oluşturuyor.