ABD Savunma Bakanı Austin’den Ukrayna’ya Sürpriz Ziyaret
21 Ekim 2024

ABD Savunma Bakanı Austin’den Ukrayna’ya Sürpriz Ziyaret

Köklü Değişim Medya

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), kritik iki cephesinden biri olan Ukrayna’ya sürpriz bir şekilde ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’i gönderdi.

Ukrayna cephesine yoğunlaşmışken 7 Ekim’de Hamas’ın ‘İsrail’i hezimete uğratan baskınıyla açılan ikinci bir cepheye daha destek veren Washington, Kiev ve Tel Aviv arasında mekik dokuyor.

Austin, Rusların Ukrayna'nın başkenti Kiev'e düzenlediği insansız hava aracı saldırısının ardından ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin Batılı ortaklara savaşa askeri destek sağlamaya devam etmeleri yönünde baskı yaptığı bir dönemde, Pazartesi günü sürpriz bir şekilde Kiev'e geldi.

Austin, X platformunda yaptığı açıklamada, dördüncü ziyaretinin "ABD'nin uluslararası toplumla birlikte Ukrayna'nın yanında olmaya devam ettiğini" gösterdiğini ifade etti.

Ukrayna'yı ziyaret eden ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Washington'ın Tahran ile Tel Aviv arasındaki 'gerginliği azaltmak için' çalıştığını söyledi ve ABD ordusunun gelişmiş füze savunma sistemİ THAAD’ı ‘İsrail'e gönderdiğini ve sistemin artık yerinde olduğunu söyledi. THAAD füze savunma sisteminin tam olarak çalışır durumda olup olmadığını ise açıklamadı.