“Ümmet Adım Atmamızı Bekliyor” Dedi ve Yine BM’ye Havale Etti
11 Mayıs 2021

“Ümmet Adım Atmamızı Bekliyor” Dedi ve Yine BM’ye Havale Etti

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ikili ilişkiler ve bölgesel konuları görüşmek için Suudi Arabistan'da Faysal bin Ferhan’la görüştü. Çavuşoğlu, Filistin’deki zulme yönelik “Ümmet Adım Atmamızı Bekliyor” dedi ve yine işleri kafir 5’linin kontrolündeki BM’ye havale etti. Yahudi zulmü hız kesmeden devam ederken, henüz bir icraata imza atamayan İslam beldelerindeki liderler kınama mesajı yayınlıyor.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan’la yaptığı görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail'in Filistin üzerindeki saldırılarına ilişkin "İsrail'in Gazze ve Mescid-i Aksa'ya saldırılarını hep böyle kınıyoruz ama ümmet adım atmamızı bekliyor" dedi.

Daha sonra Çavuşoğlu Filistin’deki zulmü “Dünya 5’ten büyüktür” diyerek eleştirdikleri BM’ye havale etti.

Çavuşoğlu, "Olağanüstü toplanacak BM Genel Kurulu'nda ‘İsrail’ saldırılarına ilişkin inşallah bir karar çıkartacağız" açıklamasında bulundu.

Suudi Arabistan ile ikili ülke ilişkileri hakkında Çavuşoğlu "Suudi Arabistan ile son derece açık, samimi bir toplantı gerçekleştirdik. Diyaloğumuzu devam ettirme kararı aldık" bilgisini paylaştı.

Görüşmeye ilişkin Twitter'dan da bir açıklama yapan Çvuşoğlu şöyle dedi:

"Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faisal bin Ferhan ile ülkelerimizi ilgilendiren olumlu gündem maddeleri üzerinde çalışma ve düzenli istişarelerde bulunma konusunda anlaştık. Yakın iş birliğimiz bölgedeki istikrar, huzur ve refaha katkı sağlayacak."