Ümit Özdağ’a Dur Demek İçin Daha Kaç Masum Benzinle Yakılacak?
28 Aralık 2021

Ümit Özdağ’a Dur Demek İçin Daha Kaç Masum Benzinle Yakılacak?

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

3 Masum Suriyeli gencin benzinle yakıldığı haberi daha soğumamışken Ümit Özdağ, Suriyelileri hedef göstermeye devam ediyor. Daha önce de Suriyeli Müslümanları hedef alan Özdağ, bu sefer de Türkiye vatandaşı olmuş bir esnafı hedef göstermesine rağmen yöneticiler bu kafatasçılığa suskun kalıp, katliamlara kapı aralıyor.

Ümit Özdağ Kuyumcuya Girip, Suriye Uyruklu Vatandaşa Kimlik ve Ruhsat Sordu

Kendini gündemde tutabilmek, ırkçılığı körükleyerek oy devşirebilmek için her türlü yolu deneyen Ümit Özdağ, bu sefer bir kuyumcuya girerek Suriyeli vatandaştan kimlik ve dükkanın ruhsatını sordu. Söz konusu anlara ait videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Özdağ, paylaşımına ise Suriyelileri hedef gösteren şu yorumu yazdı:

7 sene önce Türkiye’ye gelmiş. Türkçesi çok az. Vatandaşlık almış. Üstüne silah ruhsatı. Şanlıurfa’dan aldığı kuyumculuk kimlik kartı ile İzmir’de kuyumcu dükkanı açmış. Bunlardan 900 bin tane daha var. Türkiye, tehlikenin farkında değil misin?

7 sene önce Türkiye’ye gelmiş. Türkçesi çok az. Vatandaşlık almış. Üstüne silah ruhsatı. Şanlıurfa’dan aldığı kuyumculuk kimlik kartı ile İzmir’de kuyumcu dükkanı açmış. Bunlardan 900 bin tane daha var. Türkiye, tehlikenin farkında değil misin? pic.twitter.com/jwCfa8H0JQ

— Ümit Özdağ (@umitozdag)

Ümit Özdağ’ın videoyu kayda aldığı İzmir’de kısa süre önce bir vahşet gün yüzüne çıkarılmıştı. 3 masum Suriyeli genç gece yatarken üzerlerine benzin dökülerek vahşice katledilmişti. Bu vahşetin ortaya çıkmaması için ise polisin aileye baskı yaptığı iddia edilmiş, katil yakalanınca da olay sadece medyanın küçük bir kısmı tarafından duyurulmuş, egemen medya ise bu vahşeti yayınlamayarak karartmıştı.

Bu vahşet ve niceleri Türkiye’de sık sık meydana geliyor. Katiller yakalanıyor ve yargılanıyor ya azmettiriciler? Hedef gösterenler? Ümit Özdağ ve benzerleri hala siyasi menfaat uğruna masumları hedef gösterirken, iktidar da mültecilere karşı muhalefetin oluşturduğu kamuoyuna şirin gözükmek için kör ve sağır olmaya devam ediyor. Halkı alenen kin ve düşmanlığa tahrik eden Özdağ gibi kafatasçı ırkçıların önünün alınmaması, Ankara Altındağ’da yaşanan olaylardan ders alınmadığını ortaya koyuyor.

Mahmut Kar: “Bu Ne Cesaret Bu Ne Cüret!?”

Sosyal medya hesabından Özdağ’ın paylaşımını eleştiren ve tepki gösteren Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı ve Köklü Değişim Medya Genel Koordinatörü Mahmur Kar, şunları söyledi:

Bu ne cesaret bu ne cüret!?

Kimse buna neden engel olmuyor?

Hangi hakla kimlik ruhsat sorabilir?

Bu adamın Suriyeli ve mülteci düşmanlığına devlet, hükümet âdeta hizmet ediyor. Bu adam parti propagandasını bu düşmanlığa bağlamış.”