
Türkiye İkinci Çeyrekte Yüzde 21,7 Büyüdü!
Köklü Değişim Medya
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verilerine göre Türkiye ekonomisi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21,7 büyüdü.
En yüksek büyüme hizmet sektöründe
2021 yılı ikinci çeyreğinde bir önceki yıla göre hizmetler yüzde 45,8, sanayi yüzde 40,5, mesleki, idari ve destek hizmet faaliyetleri yüzde 32,4, diğer hizmet faaliyetleri yüzde 32,3, bilgi ve iletişim faaliyetleri yüzde 25,3, kamu yönetimi, eğitim, insan sağlığı ve sosyal hizmet faaliyetleri yüzde 8,5, gayrimenkul faaliyetleri yüzde 3,7, inşaat yüzde 3,1 ve tarım, ormancılık ve balıkçılık yüzde 2,3 arttı. Finans ve sigorta faaliyetleri ise yüzde 22,7 azaldı.
Gayrisafi Yurt İçi Hasıla tahmini, 2021 yılının ikinci çeyreğinde cari fiyatlarla bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 52,4 artarak 1 trilyon 581 milyar 120 milyon TL oldu. GSYH'nin ikinci çeyrek değeri cari fiyatlarla ABD doları bazında 188 milyar 566 milyon olarak gerçekleşti.
Yerleşik hanehalklarının tüketim harcamaları arttı
Yerleşik hanehalklarının tüketim harcamaları, 2021 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre zincirlenmiş hacim endeksi olarak yüzde 22,9 arttı. Devletin nihai tüketim harcamaları yüzde 4,2 arttı.
Mal ve hizmet ihracatı ise 2021 yılı ikinci çeyreğinde yüzde 59,9, ithalatı ise yüzde 19,2 arttı.
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre Türkiye ekonomisi, 2021 yılının ilk çeyreğinde yüzde 7 oranında büyüme kaydetmişti.
Suat Altıparmak: “TÜİK gibi bir kurum varken…”
Köklü Değişim Yazarı Suat Altıparmak TÜİK verilerini değerlendirdi ve şunları söyledi:
“Hükümetin elinde TÜİK gibi bir kurum olduktan sonra hiç bir şey için endişe etmesine gerek yok. Esasında ekonomiye dair şeyleri düzeltmek için aşırı çaba sarf etmesine bile gerek yok. Çünkü istenilen istatistikleri istenilen seviyeye getirmek konusunda oldukça yetenekli bir kurum, TÜİK!
Son olarak ikinci çeyrekte GSYH büyüme rakamlarının bir önceki yıla göre %21,7 arttığını yayınladı. Bu büyüme neye göre, kime göre? Halka göre olmadığı kesin. Çünkü halk nezdinde büyüyen tek şey, her geçen gün zamlanan tüketim ürünleri ve zorlaşan geçim sıkıntısı.
Evet, verilen değerlerin illaki dayandığı bazı temeller vardır. Ancak yöneticilerin medyada kasıla kasıla açıkladıkları bu büyüme rakamlarının halk nezdinde hiç bir kıymet-i harbiyesi yoktur. Bunu anlamanın en kolay yolu ise enflasyon rakamlarıdır. Bildiğiniz gibi gerçekte halk nezdinde enflasyon en az %40’ın üzerindeyken TÜİK sepet oyunları ile bunu %17 olarak açıklıyor.
Şimdi düşünelim; halkın bizzat hissettiği enflasyonu bile bu şekilde aldatmayı başaran TÜİK kurumunun, halkın asla ölçemeyeceği büyüme rakamlarında adil olacağını mı sanıyorsunuz?
Asla!
Hükümet neyi isterse bunlar onu yayınlıyor. Tüm olay bundan ibaret…”
Benzer Haberler

Birinci Türkiye Âlimler Konferansı: Gazze İçin Minareler Konuştu, Saraylar Suskun Kaldı

Normalleşme Basamakları Bir Bir Çıkılıyor: Darbeci Sisi Türkiye'de, Sırada Esad Var!

“İsrail” Destekçisi İşgalci ABD’nin Savaş Gemisi İzmir Limanına Demir Attı!

5 Yıl Aradan Sonra Türkiye Yine AB Yollarında

Hicri 1447 Ramazan Hilalini Gözetliyoruz

Ramazan Hilali Görüldü: Çarşamba Ramazan’ın İlk Günü

Cübbeli Ahmed, Selefi Provokasyonu İle Ekranlarda

Ankara’da 4 İslami Dernek Mühürlendi

Trump’tan, İran’a Hürmüz Tehdidi




