Erdoğan: “Türkiye Adeta Bir Uçuşun İçerisinde”
07 Ağustos 2020

Erdoğan: “Türkiye Adeta Bir Uçuşun İçerisinde”

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya’da Cuma namazı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ekonomideki gelişmeleri eleştirenlere sert çıkan Erdoğan, buzdolabı satışı ve milli gelir istatistikleri ile bu eleştirilere cevap verdi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

-“Dünyadan şu anda ekonomik gelişmeleri gözden geçirecek olursanız, başka ABD olmak üzere Rusya, Avrupa bütün buralara baktığımız zaman ekonomide koronavirüs seyrinden sonra çok ciddi zigzagların olduğunu görürsünüz.

-Biz 2002 Kasım’ın da göreve geldiğimiz zaman, 2002’de toplam milli gelirimiz 236 milyar dolardı. Fakat 2019’da toplam milli gelirimiz 754 milyar dolara çıktı.

-Aynı şekilde fert başı milli gelir o zaman 3581 dolardı bu rakam 2019’da 9127 dolara çıktı.

-Türkiye tırmanışta, ama bizim bu tırmanışımızı görmek istemeyen, gözü olup da görmeyenler var.

-İstihdama bakıyoruz 19.6 milyon kişiydi, şu anda 28 milyon 80 bin istihdamımız var. Bunda da artış var.

-Türkiye adeta bir uçuşun içerisinde. Gözü olup görmeyenler hala bu gerçekleri ne kadar yanlış anlatsalar da biz Türkiye olarak bu kalkınmamızı, tırmanışımızı yüksek oranda devam ettiriyoruz, devam ettireceğiz.

-Şu anda gerek TL’de gerek dövizde, gerek altın rezervinde, yine göreve geldiğimizde Türkiye’nin IMF’e olan borcu neydi? 23.5 milyar dolardı. Mayıs 2013 biz IMF’e olan borcumuzu sıfırladık. Şu an IMF’e borcumuz yok.

-Döviz rezervi 27.5 milyar dolardı. Şimdi 105 milyar dolar Merkez Bankası’nın döviz rezervi.

-Türkiye dimdik ayakta, kimse halkı yanıltmaya çalışmasın.

-Güçlenerek devam ediyoruz, bugün dünden daha güçlüyüz, daha güçlü olacağız.

-Buzdolabı satışlarına bakıyoruz. 2002 ‘de 1 milyon 88 bindi. Fakat 2019’da bu rakam… 2017 itibariyle 3 milyon 107 bin, 2019’da ise 2 milyon 486 bin adede çıktı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a Destek

-“Ekonomide bu söylenenlerin hepsi bir tarafa, benim Hazine ve Maliye Bakanımla ilgili sosyal medyada yaptıkları karalamalar hepsi bunlar yetişemediği üzüme koruk diyorlar. Sen ülkeye bak. Türkiye nerede, batı nerede, dünya nerede…

-İşte corona virüste, biz 150’ye yakın ülkeye biz maskeden tuluma ilaçlara varıncaya kadar her şeyi gönderiyoruz. E bunlar bedelsiz olmuyor, bir şeyle olmuyor. Bunları görmüyor musunuz ya?

-Böyle bir dönemde biz hastaneyi bitirdik. E bunlar neyle oluyor? Bu Türkiye’nin gücünü gösteriyor”