Türkiye-Yunanistan Sınırında Zulüm: 92 Göçmen Çıplak Halde Bulundu
17 Ekim 2022

Türkiye-Yunanistan Sınırında Zulüm: 92 Göçmen Çıplak Halde Bulundu

Köklü Değişim Medya

Türkiye-Yunanistan sınırında çıplak halde bulunan 92 göçmen hususunda iki ülke birbirini suçluyor. İnsanlık dışı bir muameleye tabi tutulan göçmenler hususunda açıklama yapan Fahrettin Altun, “Yunanistan’ı mültecilere karşı takındığı insanlık dışı tavırdan bir an önce vazgeçmeye, Türkiye’ye yönelik temelsiz, asılsız suçlamalara son vermeye ve devlet ciddiyetine davet ediyoruz” dedi.

Türkiye ile Yunanistan sınırında çıplak halde bulunan 92 göçmen hakkında ilke açıklama Yunanistan’dan geldi.

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis, sosyal medya hesabından çırılçıplak soyulmuş bir grup mültecinin fotoğrafını paylaşarak, “Bugün sınırda kurtardığımız 92 göçmene Türkiye'nin tavrı medeniyet adına bir utançtır. Ankara'nın olayı araştırmasını ve sonunda AB ile olan sınırlarını korumasını bekliyoruz” demişti.

Yunanistan, Türkiye’yi 92 göçmeni Yunanistan’a geçmeye zorlamak ve bunu yapmadan önce onları çırılçıplak soymakla suçlarken, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Yunan yalan haber makinası yine devrede” diyerek, "Yunanistan'ı mültecilere karşı takındığı insanlık dışı tavırdan bir an önce vazgeçmeye, Türkiye'ye yönelik temelsiz, asılsız suçlamalara son vermeye ve devlet ciddiyetine davet ediyoruz" uyarısında bulundu.

"Türkiye'yi kendileriyle karıştıran Yunanistan'ın Göç ve Sığınmadan Sorumlu Bakanı, paylaştığı yalan yanlış içeriklerle ülkemizi zan altında bırakmaya çalışmış" ifadesine yer veren Altun, şunları söyledi:

Yunanistan, bu beyhude ve ciddiyetten uzak çabalarıyla, kişisel eşyalarını gasbedip sınır dışı ettiği mültecilerin fotoğraflarını yayımlarken, bu mazlumların haysiyetine bile saygısı olmadığını bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Yunan makamları önce Frontex ile suç ortaklığı yaparak, Ege'de boğulmasına neden olduğu bebeklerin, Meriç'te soyup kemerle dövdüğü, donarak ölmesine neden olduğu insanların hesabını vermelidir. Yunanistan'ı mültecilere karşı takındığı insanlık dışı tavırdan bir an önce vazgeçmeye, Türkiye'ye yönelik temelsiz, asılsız suçlamalara son vermeye ve devlet ciddiyetine davet ediyoruz.

Daha önce Yunanistan sınır birlikleri göçmenlere yönelik insanlık dışı muamelede bulunmuş, elbiselerini ve üzerlerindeki değerli eşya ve paraları aldıktan sonra Türkiye’ye geri göndermişti. Bu geri göndermeler sırasında Meriç Nehri’nde onlarca masum insan can vermişti.