"İSRAİL" SORUNU VE
FİLİSTİN'İN KURTULUŞU- 10 Maddede Çözümler -

Trump’ın Mektubu Çöpe Atılmamış
25 Ekim 2019TRT Haber

Trump’ın Mektubu Çöpe Atılmamış

Köklü Değişim Medya

Trump’ın Türkiye’yi aşağılayan küstah mektubu sonrası, CNN Türk Muhabiri Sena Alkan, Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı bilgisinde, "9 Ekim’de yazılan bu mektup Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından reddedilerek çöpe atıldı” demişti. Bu konu hakkında hükümetten bir açıklama gelmemişti. Dün TRT’deki programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu mektubu da yanımızda getirip kendisine (Trump’a) göstereceğiz”diyerek haberi yalanlamış oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Trump’ın mektubundaki içeriği değil de, terör örgütü lideri Mazlum Kobani’nin mektubunu iliştirip yollama tavrını kınayan Erdoğan’ın açıklaması şöyle:

Ayın 13'ünde tabiki bu davete icabet edeceğiz. Bir heyet olarak giderek oradaki görüşmeleri yapacağız. Bu mektubu da yanımızda getirip kendisine göstereceğiz. Sayın Putin'e de söylediğim bir şey var. Ben bir teröristle masaya oturmam. Herhangi bir terör örgütünü aracı olarak asla kabul etmem. Hiçbir yerde terör örgütüyle müzakere veya terör örgütüyle anlaşma ifadesi geçmez. Ne geçer? Amerika ile Türkiye Cumhuriyeti şu, şu konularda anlaşmaya varmışlardır. Benim bugüne kadar öğrendiğime göre sadece devletler arasında savaş olur. Siz bir terör örgütünün başı ile müzakere etmezsiniz ama devletler arasında oturur müzakereleri yaparsınız. O zaman dedi ben Pence ve Pompeo'yu gönderiyorum dedi. Bu heyet geldi, görüştük.

Türkiye Cumhuriyeti devleti asla terör örgütü ile masaya oturacak kadar alçalmamıştır. Orada 120 saat dedik. 120 saat doldu, ondan sonra da Rusya ile yaptığımız anlaşmanın süreci başladı. O da 150 saat ve devam ediyor. 13'ünde ABD seyahatini gerçekleştireceğiz. Bir çok konuda görüşeceğiz.”

“ABD Ve Rusya'nın Tek Noktada Buluşturduk”

Suriye halkının katilleri Rusya ve İran ile Astana sürecini sürdürüldüğüne değinen Erdoğan şöyle devam etti:

“Astana süreci ile ilgili olarak Rusya-İran-Türkiye 3'lüsü olarak görüşmelerimiz devam ediyor. Bu noktada bizim çok daha temkinli hareket etme zorunluluğumuz var. Rejimin garantörlüğünü üstlenen Rusya ve İran ile biz bu süreçleri çözmeye çalışıyoruz.”

Terör örgütüne karşı zafer kazandığını söyleyen Erdoğan, 1940’tan beri ABD ve Rusya’yı da terör örgütüne karşı tek noktada buluşturduklarını ifade etmesine rağmen, hala ABD ve Rusya, YPG’yi terör örgütü olarak tanımıyor.

Erdoğan’ın terör örgütü, ABD ve Rusya hakkındaki açıklamaları şu şekilde:

Teröristler bölgeden çıkarıldıktan sonra teröristlerden arındırılmış bir güvenli bölgede, hava sahasında sıkıntı olamayacak, lojistik destek sağlanacak. Bütün projeleri biz burada hayata geçirebiliriz. Burada bir mülteciler şehrini bu güvenli bölge içinde kurmuş oluruz. Bu bir damgadır, tarih bizi anar. 1940'lardan sonra ABD ve Rusya'nın tek noktada buluştuğu başka bir örnek yok. Biz bunu terör örgütüne karşı elde ettiğimiz zaferle yaptık. Şahsımın değil, TSK'nın milletimin ve Suriye Milli Ordusu'nun zaferidir.”