Trump, Katil Dostu Netanyahu’yu Evinde Ağırlayacak
24 Temmuz 2024

Trump, Katil Dostu Netanyahu’yu Evinde Ağırlayacak

Köklü Değişim Medya

Donald Trump, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Kongresi’ne hitap etmek üzere Washington’a giden işgalci Yahudi varlığının Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu evinde ağırlayacak.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) eski başkanı ve yaklaşmakta olan seçimlerde Cumhuriyetçilerin başkan adayı olan Donald Trump, Salı günü Truth Social hesabında yaptığı bir paylaşımda ‘İsrail’ Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu Florida eyaletinde bulunan Mar-a-Lago malikanesinde ağırlayacağını açıkladı.

"Perşembe günü Florida'nın Palm Beach kentindeki Mar-a-Lago'da Bibi Netanyahu'yu ağırlamayı sabırsızlıkla bekliyorum," diyen Trump, Netanyahu'ya lakabıyla hitap etti.

"İlk dönemim boyunca bölgede barış ve istikrar sağladık, hatta tarihi İbrahim Anlaşmalarını imzaladık ve bunu yeniden sağlayacağız" diyen Trump, ‘İsrail’ ile Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn arasında 15 Eylül 2020'de imzalanan, Arap-‘İsrail’ normalleşmesine ilişkin ikili anlaşmalara göndermede bulundu.

Bu normalleşme rüzgarında Ankara da yer almış ve Mavi Marmara’daki katliama rağmen işgalci Yahudi varlığı ile el sıkışmıştı.

Trump Ukrayna’da süren savaş için ise şu açıklamalarda bulundu:

"Geçtiğimiz haftalarda (Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir) Zelenskiy ve diğer dünya liderleri ile yaptığım görüşmelerde de söylediğim gibi, güç yoluyla barış gündemim, bu korkunç, ölümcül savaşların ve şiddetli çatışmaların sona ermesi gerektiğini dünyaya gösterecek. Milyonlarca kişi ölüyor ve Kamala Harris'in bunu hiçbir şekilde durdurma gücü yok."

Seçim öncesi ABD'de güçlü konumda olan Yahudi lobisine jest yapan Trump, yaptığı bir başka paylaşımda, Netanyahu'nun talebi üzerine görüşmenin 26 Temmuz Cuma gününe alındığını duyurdu.

Trump’la yakın bir dostluğu bulunan Netanyahu, Biden’ın başkalığında uzun zamandır Beyaz Saray’dan randevu bekliyordu. Trump, başkanlığı döneminde Kudüs’ü işgalci Yahudi varlığının sözde başkenti olarak kabul etmiş ve işgal altındaki Golan Tepeleri’ni de ‘İsrail’ toprağı olarak tanımıştı.