Sisi Rejimi, 3 “İsrail” Askerini Öldüren Salah’ı Apar Topar Defnettirdi
08 Haziran 2023

Sisi Rejimi, 3 “İsrail” Askerini Öldüren Salah’ı Apar Topar Defnettirdi

Köklü Değişim Medya

Sisi rejimi, Mısır-İsrail sınırında 3 “İsrailli” askeri öldüren sınır muhafızı Muahmmed Salah’ı apar topar defnettirdi.

Mısır-“İsrail” sınırında Cumartesi günü meydana gelen çatışmada 3 “İsrail” askerinin ölmesi üzerine dostuna mahcup olan Sisi, Mısır medyasında olayı gizlemeye devam ederken, Yahudi varlığına şirin gözükmek ve sadâkatını ispat etmek için elinden geleni yapıyor.

Mısır-“İsrail” sınırında 3 “İsrail” askerini öldürdükten sonra çıkan çatışmada hayatını kaybeden Mısırlı asker Muhammed Salah’ın cenaze töreni, rejim tarafından kısıtlanarak gözden uzak bir şekilde apar topar gerçekleştirildi.

Askerin akraba ve komşuları "askerin cenazesinin memleketi Kalyubiye ilinde defnedildiğini" doğruladı.

Köklü Değişim,Sisi Rejimi, 3 “İsrail” Askerini Öldüren Salah’ı Apar Topar Defnettirdi-1.jpg (Haber Foto Şarku’l Avsat)

Aynu’ş-Şems semtinde yaşayan ailenin bulunduğu sokakta sakinlik dikkat çekerken, medyadan tecrit edilmiş cenaze töreninde ne Kur’an okunmasına ne de yakınlarının katılmasına ve taziyeleşmesine izin verildi.

Sisi rejimi, Muhammed Salah hakkında resmi bir belge paylaşmazken, kontrolündeki medyada olayı kamuoyunda gizlemeyi sürdürüyor.

“İsrail” devlet televizyonu ise “sınırda öldürülen Mısırlının Kahireli Muhammed Salah (22) olduğunu” belirtti ve Salah'ın bir fotoğrafını yayınladı. Mısırlıların büyük bir bölümü askerin Facebook'taki kişisel sayfasını bir taziye defterine dönüştürdü. Yakınları da kişisel sayfalarında yasını tuttukları Salah’ın kahramanlığını övmeyi sürdürüyor.