Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, Paris'te ‘İsrail’ heyeti ile bir araya geldi.
Suriye haber ajansı SANA'nın haberine göre, ABD'nin arabuluculuğunda gerçekleşen görüşmede, Suriye'nin iç işlerine karışılmaması gerektiği üzerinde duruldu.
Görüşmede, Süveyda'da sağlanan ateşkesin takip edilmesi ve 1974'te imzalanan Kuvvetlerin Ayrıştırılması Anlaşması'nın etkin hâle getirilmesi ele alındı.
Görüşmelerin Suriye'de istikrarın güçlendirilmesi ve ülkenin birliğinin korunması adına ABD'nin arabuluculuğunda gerçekleştiği bildirildi.
'İsrail'den, Başbakan Netanyahu’nun en yakın yardımcısı Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer ile Suriye Dışişleri Bakanı arasındaki Paris görüşmeleri hakkında yorum yapılmadı; görüşemeye dair açıklama yapan ABD'li yetkili, Trump yönetiminin 'kalıcı istikrar ve barış getirecek her türlü çabayı' desteklediğini söyledi.
Kısa süre önce Ürdün Kralı 2. Abdullah, Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani ve ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack ile Suriye'deki gelişmeleri görüşmüştü.