Selçuk Özdağ’a Saldırı Düzenlendi
15 Ocak 2021

Selçuk Özdağ’a Saldırı Düzenlendi

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, evinin önünde silahlı ve sopalı saldırıya uğradı. Çeşitli yerinden aralanan Özdağ hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, 5 kişi oldukları öğrenilen saldırganlar aranıyor.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve eski Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, cuma namazına gitmek üzerine evinden çıkarken silahlı ve sopalı beş kişinin saldırısına uğradı. Silah doğrultulan ve sopalarla dövülen Özdağ’ın sol eli ve bir parmağı kırıldı. Özdağ Hastanede tedavi altına alındı.

Selçuk Özdağ olayı şöyle anlattı:

Cuma namazına gidiyordum. Kapıdan çıkarken soluma baktım, bir erkek var. Şahıs telefonla görüşüyor. Anladım işi. Arabaya yürüdüm. Şoförüm arabadaydı. Kar yağıyordu. Arkamdan iki kişi bacaklarıma sopayla vurdu düşeyim diye, düşmedim. Döndüm. Biri kafama vurdu sopayla. Boğuşmaya başladık. Onlar sopalarla vuruyor, ben yumruklarla… Beş kişiydiler. İkisi sopalarla vururken, biri silah tutuyordu. Silah çekersem belki ateş edecekti. Ben silahlı değildim, silahım arabadaydı. Sonra biri daha silah çekti. Beşincisi de sopayla kenarda bekliyordu. Kafamdan kanlar akmaya başladı. Yumruklaşmaya başladım iki kişiyle. O sırada sol elim kırılmış. Baktım, gözlerim görmüyor. Yine saldırdılar.”

Araçtan inmesin diye şoförüne de silah doğrultulduğunu belirten Özdağ, “Organize bir hareket. Şoförüm silahla çıkınca kaçtılar. İki el silah sıktı şoför. Çok kan kaybediyordum. Bunların peşinden koşacaktım. Şoför ‘hastaneye gidelim’ dedi” bilgisini paylaştı.

Saldırganların genç ve yüzlerinin açık olduğunu söyleyen Özdağ, “Saldırırken hiçbir şey konuşmadılar. Yalnızca biri diğerine ‘Silah çek’ diye bağırdı” diyerek olayı detaylı bir şekilde anlattı.

Ankara Valiliği’nden Açıklama

Ankara Valiliği, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ’a yapılan sopalı saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı.

Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada, “26. Dönem Milletvekili ve Gelecek Partisi Genel Başkan YARDIMCISI Sn Selçuk Özdağ, ikametgahının önünde fiziki saldırıya uğramış olup, hastanede tedavi altına alınmıştır. Saldırganların tespiti ve yakalanmalarına yönelik çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir" bilgisi paylaşıldı.

Özdağ Hastanede Cumhurbaşkanı’na Seslendi

Özdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek saldırının faillerinin bulunmasını istedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sorular sorduğunu ve MHP'lilerin hakaretlerine maruz kaldığını söyleyen Özdağ şunları söyledi:

"Bahçeli istediğini söyleyecek. Biz sorular sorduğumuz zaman bize sopalarla silahlarla saldıracaklar. Bu bir hukuk reformu...

"Doğru hukuk reformu yapacaklar. Ben buradan bunlara oy verenlere sesleniyorum. Dikişler var, elim kırık. Bunlarla boğuşmaktan. Boğuşmamış olsam, biz silahımızı çekmesek, ateş etmesek belki de ölmüştüm.