Rusya: “PYD’yi Terörist Olarak Görmüyoruz”
14 Aralık 2018

Rusya: “PYD’yi Terörist Olarak Görmüyoruz”

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Rus Dışişleri Sözcüsü Zaharova, Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna düzenleyeceği operasyon hakkında konuştu. Rusya’nın PYD’yi terörist olarak görmediğini ve bu konuda Rusya’nın ilkesel değerlendirmesinin değişmediğini açıkladı. Bilindiği üzere PYD’nin Moskova’da resmi çalışma ofisi bulunuyor.

Haftalık basın toplantısı düzenleyen Rus Dışişleri Sözcüsü Zaharova'ya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Fırat Nehri'nin doğusunda PYD'ye yönelik bir operasyonun birkaç gün içinde başlayacağı yönündeki açıklaması soruldu.

Zaharova soru karşısında, "Türk meslektaşlarımızla, terör karşıtı operasyonlar düzenlenmesi de dahil olmak üzere Suriye'yle ilgili her konuda temas halindeyiz" dedi.

Rus Dışişleri Sözcüsü ayrıca, PKK/YPG bağlantılı gruplara atıfla Rusya'nın, Suriye'deki Kürt güçleri Türkiye gibi terörist olarak görüp görmediği sorusuna ise Moskova ile Ankara'nın her konuda aynı fikirde olmadığı cevabını verdi.

Konuşmasına "(YPG hakkındaki) sınıflandırmamızı biliyorsunuz, bunda bir değişiklik olmadı. Rus tarafının bu konudaki ilkesel değerlendirmesi değişmedi" diye devam eden Zaharova, şu vurguyu yaptı: "Eskiden neredeysek şimdi de oradayız. Türkiye'nin bu konuda kendi görüşü var. Türk tarafı ile görüşlerimizin her konuda birbirine uymadığını defalarca söyledik."