Köklü Değişim Medya
Türkiye'nin son yıllardaki Rusya ve ABD ilişkileri hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur ÇEVİK, Suriye'de El Bab ve Afrin'e yönelik Fırat Kalkanı ile Zeytin Dalı Harekatı'nın Rusya'nın desteği sayesinde yapıldığını söyleyerek, "Rusya hava sahasını açmasaydı bırakın El Bab'a, Afrin'e girmeyi, insansız hava aracı bile kaldıramazdık" şeklinde konuştu.
CNN Türk kanalında Türkiye'nin son dönemde Rusya ile yakınlaşması hakkında konuşan Çevik, "Rusya son dönemde Cumhurbaşkanımıza kendini ispatlıyor. İyi bir performans da gösterdi. Benim kişisel notum 10 üzerinden 10 olur" dedi.
Şecaat Arz Ederken Sirkatin Söylemek
İlnur ÇEVİK’in, Rusya ile yakınlaşma bağlamında Suriye’ye yönelik operasyonlar hakkında sarfettiği sözler, Koca Ragıp Paşa’nın meşhur “şecaat arz ederken merd-i kıpti, sirkatin söyler” sözünü hatıra getirdi. Zira İlnur ÇEVİK’in yukarıdaki ifadeleri, yed-i düvele rağmen/karşı Afrin’e girdiğini söyleyen Hükümet’in aslında Rusya ve dolayısıyla ABD tarafından “müsaadeli” olarak operasyonlar yaptığını ortaya koyan ifadeler olarak değerlendirildi.