Rize’de Zafer Partisi Sempatizanı, Afgan Mülteciyi Katletti
30 Mayıs 2022

Rize’de Zafer Partisi Sempatizanı, Afgan Mülteciyi Katletti

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Rize’de meydana gelen olayda ırkçı açıklamalarıyla tanınan Ümit Özdağ'ın genel başkanı olduğu Zafer Partisi sempatizanı, çay toplama işi için kentte bulunan 1 Afgan’ı katletti, 1’i Afgan 2 kişiyi de yaraladı.

Olay 53.com haber sitesinde yer alan habere göre, Pazar ilçesine bağlı Elmalık köyünde dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda Gökmen Topal isimli şahıs ile 2'si çay toplamak için Rize'de bulunan Afganistan uyruklu olmak üzere 3 kişi arasında çıkan tartışma alevlenince silahlı kavgaya dönüştü. Sebebi henüz bilinemeyen bir nedenden ötürü büyüyen tartışmada Gökmen Topal belinden çıkardığı tabanca ile ateş etmeye başladı. Kurşunların hedefi olan Afganistan uyruklu Uzay Ulvi hayatını kaybederken, yaralanan Afganistan uyruklu Davut Mirzai ve Murat Kurt ise Kaçkar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayın ardından Gökmen Topal jandarma ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Olayda 2'si Afgan 3 kişiyi yaralayan Gökmen Topal'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda Zafer Partisi sempatizanı olduğu ortaya çıktı. Bilindiği üzere Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda muhacirleri hedef gösteriyordu. Özdağ, bazı paylaşımlarında da Türkiye’de ticaret yapan mültecilerin adresini ve resmini servis ederek hedef göstermişti.

Irkçılık üzerinden oy toplamak için toplumu kin ve öfkeye sevk eden paylaşımları nedeniyle Özdağ hakkında İçişleri Bakanlığı ve Göç İdaresi Başkanlığı, suç duyurusunda bulunmuştu. Özdağ'ın sosyal medya hesabında yaptığı açıklamaların yanı sıra yazılı ve görsel medyaya yansıyan değerlendirmelerine yer verilen dilekçelerde, sığınmacılar üzerinden toplumsal barış ve huzurun hedef alındığı belirtilmişti. Dilekçelerde, Ümit Özdağ hakkında, savcılık makamınca resen tespit edilecek suçlardan dava açılması talebinde bulunulmuştu.

Daha önce de bu tip tahriklerle bir çok şehide halk galeyana getirilerek kaos ortamı oluşturulmuş, dükkanlar yağmalanmış ve evler taşlanmıştı.