Posta Gazetesi’nin İftirasına Tekzip ve Düzeltme İhtarı
16 Şubat 2018

Posta Gazetesi’nin İftirasına Tekzip ve Düzeltme İhtarı

ıslah haber

Köklü Değişim Medya

28 Şubat darbe sürecinde attıkları manşet, Müslümanlara yönelik yaptıkları karalama haberler ve kamuoyunda oluşturdukları algı ile maruf malum medya organlarının son iftirası Şahımerdan Sarı Hoca’ya yönelik oldu.

Şahımerdan Sarı Hoca'nın Avukatı Hüseyin Kurşun'dan, Posta Gazetesi’nde çıkan çirkin, mesnetsiz, iftira ve karalamadan oluşan habere Tekzip ve Düzeltme İhtarı'nda bulunuldu.

Geçtiğimiz günlerde Ailesinin talebi ile Şahımerdan Sarı Hoca hakkında iade kararı çıkmış ve Erbil kentinden Salı akşamı İstanbul'a getirilmişti. Şahımerdan Sarı Hoca İstanbul'a gelmesiyle bütün haber ajansları gelişi hakkında haberler yapmış ve bu haber televizyonlarda da yer almıştı.

AlimŞahımerdan Sarı Hoca, Bakırköy Adliyesindeki işlemlerinin ardından Metris cezaevine tutuklu olarak gönderilmişti. Hoca'nın gelişi gazetelerde geniş yankı buldu. Türkiye'de yayın yapan gazetelerden birtanesi olan Posta gazetesi,Şahımerdan Sarı Hocahakkında çirkin, mesnetsiz, iftira ve karalamadan oluşan bir haber yayınladı.

Söz konusu çirkin haber yayınladıktan sonra Şahımerdan Sarı Hoca'nın avukatlarından Hüseyin Kurşun harekete geçerek Posta Gazetesine Tekzip ve düzeltme ihtarı yayınladı.

Yayınlanan Tekzip ve Düzeltme hakkında şöyle denildi:

Gazetenizin 15 Şubat 2018 tarihli nüshasının 14. sayfasının başında yer alan ''ELİMİ ÖPEN CENNETE GİDER'' DİYEN TARİKAT LİDERİ TÜRKİYE'DE başlığını taşıyan haberin gerek bahse konu başlığı gerekse de haber içeriğinde yer alan Şahımerdan Sarı'ya atfedilen ''geçmişte cemaatine verdiği vaazlarda ''elini öpenin cennete gideceğini'' söylediği ifadeleri tamamen Şahımerdan Sarı Hocanın ve onu sevenlerinin kişilik haklarına saldırı niteliği taşıyan “İFTİRA VE KARALAMADAN” ibaret olup, ilkesiz ve manevi değerlere düşman gazetecilik anlayışının bir yansıması mahiyetindedir. Başta şahsın hukuku olmak üzere, basın ilke ve ahlakına aykırı olan bu ''haber''in tekzibini ve düzeltilmesini talep ediyoruz.