Peker’in İddialarında Adı Geçen AK Partili Korkmaz Karaca İstifa Etti
24 Ağustos 2022

Peker’in İddialarında Adı Geçen AK Partili Korkmaz Karaca İstifa Etti

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarında adı geçen AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu ile AK Parti MKYK Üyeliği görevlerini sürdüren Korkmaz Karaca, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevinden istifa etti.

Karaca istifasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Sağlığım bozuldu. Kimin elinde hangi bilgi belge varsa savcılığa versin. Devletten ihale almadım” diyerek kendini savundu.

Karaca, 2021'den bu yana AK Parti MKYK ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı, 2018 Ekim ayından bu yana da Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyeliği görevlerini yürütüyordu.

Korkmaz Karaca’nın istifa metninde şu ifadelere yer aldı:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın olurları ile 2018 Ekim ayından bu yana, Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi, olarak görev yapıyorum.

Görev sürem boyunca TC. Hazinesinden tek kuruş maaş, araç, yakıt v.s almadım.

19 Mart 2022, 22 Mart 2022, 20 Mayıs 2022 tarihlerinde 2 ay içinde çok ağır 3 kalın bağırsak ameliyatı geçirdim.

Yaşanan süreçte 2021 Haziran ayından itibaren, çeşitli iddialara muhatap oldum.

Özellikle geçtiğimiz hafta; Mine Tozlu Sineren isimli şahısla hiçbir buluşmam ve çıkar talebim olmadığı halde ve daha da önemlisi bu şahıs benimle bir çıkar ilişkisi kurmadığını ilan ettiği halde, devam eden sosyal medyadaki ahlaksız trol linçine farklı bir tepki vermek istiyorum.

Dünyalar güzeli kızım ve eşime kadar varan bu linç artık sağlığımı tekrar tehdit eder hale geldi.

Bu sebeplerle Cumhurbaşkanlığındaki görevimden istifa ediyorum.

AK Parti'nin ve sayın cumhurbaşkanımızın 2023 yolculuğunda tüm gücüm ile sade bir nefer olarak mücadele etmeye söz veriyorum.

Yıllarca özel sektör yöneticisi ve yatırımcısı olarak halen de devam ettiğim nazik mücadelemi elbette sürdüreceğim.

Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde güçlü ve büyük Türkiye yolculuğunu kimse engelleyemeyecektir. Allah yar ve yardımcımız olsun."

Sedat Peker’in Son Rüşvet Ağı İddialarında Adı Geçmişti

Sedat Peker'in rüşvet ve yolsuzluk iddialarında Korkmaz Karaca adı sık sık geçiyordu.

Peker, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Serkan Taranoğlu'nun yatırımcı Mine Sineren'e "Korkmaz Karaca isimli Cumhurbaşkanı Danışmanı da sorununuzu halletmek için sizinle temas kurmak istiyor, sakın onunla temasa geçmeyin sizden çok para ister" dediğini iddia etmişti.

Karaca, daha önce de Peker'in Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili açıklamalarında yer almıştı. Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen Korkmaz Karaca’nın Sezgin Baran Korkmaz'ın yalısına çok sık gittiği ortaya çıkmış, Karaca da “Yakıt masrafını kendim karşıladım” diyerek durumu kabul etmişti.

Peker, ayrıca 2021 yılının Haziran ayında yaptığı paylaşımlarda Karaca'nın kendisi ile görüşmek istediğini belirterek Korkmaz karaca, sen Maltepe'de sıradan bir evde otururken nasıl oldu 4-5 senede Çekmeköy’ün süper lüks villalarından birinin sahibi oldun?” imasında bulunmuştu.