Pakistan’da Camiye Düzenlenen Saldırıda Ölü Sayısı 87’ye Yükseldi
31 Ocak 2023

Pakistan’da Camiye Düzenlenen Saldırıda Ölü Sayısı 87’ye Yükseldi

Köklü Değişim Medya

Pakistan'ın Peşaver kentinde bulunan emniyet yerleşkesi içindeki camiye düzenlenen intihar saldırısında çoğu polis olmak üzere hayatını kaybedenlerin sayısı 87'ye yükseldi.

87 kişinin hayatını kaybettiği ve 150 kişinin yaralandığı saldırıyı henüz üstlenen olmazken, başkent İslamabad'da güvenlik önlemleri artırıldı.

Ekonomik krizle pençeleşen ve temerrüde düşme tehlikesi yaşayan Pakistan'ın Başbakanı Şahbaz Şerif, "terörizmin ülkesinin en büyük güvenlik sorunu" olduğunu ileri sürdü.

Şerif, "Bu olayın arkasındakilerin İslam'la hiçbir bağı olamaz. Pakistan halkı terörizm belasına karşı birleşmiştir. Teröristler, Pakistan'ı koruma görevini yerine getirenleri hedef alarak korku yaratmaya çalışıyor" dedi.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, saldırının ardından ulusal yas ilan etti.

Cami, şehrin oldukça korunaklı bir bölgesinde yer alıyor ve buraya bomba sokabilmek için en az iki arama noktasından geçilmesi gerekiyor.

Mart ayında da kentte Şiilerin gittiği bir camide düzenlenen ve IŞİD'in üstlendiği saldırıda 64 kişi hayatını kaybetmiş ve olay Pakistan'da 2018'den bu yana düzenlenen "en kanlı terör saldırısı" olarak kayıtlara geçmişti.

Türkiye, Saldırıyı En Güçlü Şekilde Kınadı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı da saldırının ardından kınama mesajı yayımladı.

Mesaj şöyle:

"Pakistan’ın Peşaver kentinde bir camiyi hedef alan terör eylemi sonucunda, çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği ve yaralandığı büyük üzüntüyle öğrenilmiştir. Söz konusu menfur terör eylemini en güçlü şekilde kınıyor; saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, dost ve kardeş Pakistan Hükümetine ve halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz."