Özbekistan Zindanlarında Bir Hizb-ut Tahrir Üyesi Daha Şehit Oldu
23 Ocak 2023

Özbekistan Zindanlarında Bir Hizb-ut Tahrir Üyesi Daha Şehit Oldu

Köklü Değişim Medya

Zorba Özbekistan rejimi, masum olduğu halde yıllardır cezaevinde esaret altında tuttuğu Hizb-ut Tahrir üyesi Mamaconov Isroiljon Abdumukhtorovich şehadete yürüdü.

26 mayıs 1970 yılında Özbekistan'ın Andican ili Karasu ilçesinde doğan Şehit İsroil Mamaconov 1997 yılında Hizbut-Tahrire üyelik suçlamasıyla mücrim Kerimov rejimi tarafından hapse atılmıştı. Mamaconov, Özbekistan'ın en kötü şartlarına sahip ve işkenceleriyle meşhur olan Caslık, Andican, Buhara gibi cezaevlerinde türlü işkencelere tabi tutuldu. 18 ocak 2023'te Buhara ili Karavulbazar ilçesi 17 nolu cezaevinde şehit oldu.

Özbekistan’da zalim Kerimov sonrası iktidara gelen Şevket Miramanoviç Mirziyoyev de, İslam’a ve Müslümanlara karşı zulüm ve işkenceyi aynen devam ettiriyor. Kurulduğu ilk günden itibaren İslami hayatı yeniden başlatmak için fikri ve siyasi çalışma yürüten Hizb-ut Tahrir'i terör örgütü iftira atarak üyelerine karşı cezaevlerinde akla gelmeyecek vahşi işkenceler uygulayan Özbekistan rejimi, başörtüsünü yasaklıyor ve Doğu Türkistanlı Müslümanları cellatları komünist Çin yönetimine teslim ediyor.

Cezaevinde insanlık dışı muameleler yüzünden Hizb-ut Tahrir’in birçok genci inşaAllah şehid olmuştu.

Hizb-ut Tahrir Türkiye de son olay sonrası bir açıklama yayımladı.

“Özbekistan'da Bir Yiğit Daha Şehitler Kervanına Katıldı” başlıklı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“18 Ocak 2023 tarihinde ümmetin yiğitlerinden, dava adamı Mamajonov Isroiljon Abdumukhtorovich'in Şehitler (ﺍﻧﺸﺎﺀﻟﻠﻪ) Kervanına Katıldı.

26 Mayıs 1970'de Andijan bölgesine bağlı Korasuv şehrinde dünyaya gelen Isroeljon, 1997 yılında Kerimov rejimi tarafından Hizb-ut Tahrir üyesi olduğu suçlamasıyla hapse atıldı. Onun "suçu", Raşidi Hilafeti yeniden kurarak Allah'ın sözünü yüceltip İslami hayatı yeniden başlatmaktı!

Jasliq, Andican, Buhara cezaevlerinde ve daha birçok cezaevinde çeşitli işkence ve eziyetlere maruz kaldı. Ancak tağut rejim onun iradesini asla kıramadı. Allah Subhanahu ve Teala'ya ve yüklendiği fikirlere olan inancı sebebiyle Allah'ın yardımıyla hak yolda sebat etti. Bu yüzden güzel bir sabır, azim ve kararlılık örneği gösterdi. Umuyoruz ki Isroeljon kardeşimiz canını ve malını Allah Subhanahu'ya "satmıştır", Allah onu şehit olarak seçmiş, İslam ağacını kanıyla sulamıştır.

Allah'ın izniyle bu katil rejimin yetkilileri, yakında yeniden kurulacak olan Raşidi Hilafette ağır bir hesapla karşı karşıya kalacaklardır. Kıyamet gününde Allah katındaki hesap ise daha da çetindir!

Allah Subhanahu ve Teâlâ'dan kardeşimiz Isroeljon'ı şehitler arasına katmasını, Melik Muktedir Zat'ın huzurunda Peygamberler, Sıddıklar, Şehitler ve Salihler ile yan yana olma saadetini ve sevincini ona ihsan etmesini niyaz ederiz. Ayrıca 25 yıldır cezaevinde olan Isroeljon kardeşimizin sabırlı eşine, çocuklarına ve diğer yakınlarına başsağlığı diliyor, cennet bahçelerinde toplanmalarını niyaz ediyoruz.

مِنَ الْمُؤْمِن۪ينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللّٰهَ عَلَيْهِۚ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضٰى نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُۘ وَمَا بَدَّلُوا تَبْد۪يلًاۙ Mü'minlerden öyle adamlar vardır ki, Allah'a verdikleri söze sadık kaldılar. Onlardan kimi (Allah yolunda şehid edilmek suretiyle) adağını yerine getirdi, kimi de (şehid olmayı) beklemektedir. (Ahidlerinde) hiçbir değişiklik yapmamışlardır. (Ahzâb, 23)”

Özbekistan hükümeti, cezaevlerinde sürdürdüğü zulümlerini örtmek için, senatoya gelerek eşlerinin hakkını arayan 29 kadını Eylül 2021’de gözaltına almış ve iftira atarak tutuklamıştı. Bu olaydan kısa süre önce de 12 Hizb-ut Tahrirli erkeğin gözaltına alındığı haberlere yansımıştı. Kerimov sonrası kurulan ve reform söylemlerinde bulunan yeni hükümet de Müslümanlara karşı aynı zorba kararları, işkenceleri ve zulümleri iftira atarak sürdürüyor.

Fikri ve siyasi çalışmalar yürüten ve kurulduğu günden bu yana cebir ve şiddete bulaşmamış Hizb-ut Tahrir’i terör örgütü diye tanımlayan Özbek diktatörler, İslam düşmanlığında zorba Putin’i adım adım takip ediyor. Cezaevlerindeki cürümlerini gizlemek ve hakkını arayanları da iftira atarak susturmaya çalışıyor.

Köklü-Değişim,Mirzoyoyev.jpg