Müslüman ‘Cennet Bespalova’ Değil Rusya Teröristtir
07 Mart 2018

Müslüman ‘Cennet Bespalova’ Değil Rusya Teröristtir

hizb-ut-tahrir.info

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Bürosu, Rusya Federasyonu Yüksek Mahkemesi’nin haksız yargı kararları nedeniyle yüzlerce Hizb-ut Tahrirli Müslümanın “terörist” suçlamasıyla Rusya cezaevlerinde yatıyor olması üzerine bir beyan yayımladı.

Rusların, Orta Asya, Kırım ve Suriye’de yaptıkları birer terör faaliyetleridir. Bölgede Sovyetler zamanında uygulanan cezalandırıcı tıp yöntemlerini kullanıyor. İşgalci Rusların Kırım’da yaptığı evlere baskın, gözaltılar, adam kaçırma, adam yaralama ve faili meçhul cinayetler terör kapsamında faaliyetlerdir. Bunlar İşgalcilerin Kırım’da her gün yaptıkları hukuk dışı uygulamalardır.

Hizb-ut Tahrir Teröre Karşı

Rus işgalcilerin suçlamalarının aksine Hizb-ut Tahrir, 50’den fazla ülkede çalışmakta olup, hiçbir şiddete bulaşmadığı ve şiddete temelden karşı olduğu resmi makamlar dahil herkesçe malumdur. Buna rağmen işgalci Ruslar tarafından terörle suçlanmakta ve Kırımlı Müslümanların evlerine hukuksuz baskınlar yaparak cezaevine atmaktadırlar.

Tutuklanan Müslümanların suçu ne, evlerine baskınlar yapılıp, hapse mahkûm ediliyorlar? Mesela; Uyuşturucu ticareti mi yaptılar? Adam mı öldürdüler? Hırsızlık mı yaptılar? Birinin namusuna el mi uzattılar? Hayır! Hiç biri değil… Bilakis işgalcilere göre onların tek suçu, #Hizb-ut Tahrir saflarında bulunarak, Nübüvvet Minhacı üzere Raşidi Hilafeti ikame etmek ve İslami hayatı yeniden başlatmak için çalışmalarıdır.

İşte o beyan;

Dindar ‘Cennet Bespalova’ Değil Rusya Teröristtir

2003 yılında Hizb-ut Tahrir’i terör örgütleri listesine alan Rusya Federasyonu Yüksek Mahkemesi’nin bu aptalca kararı nedeniyle bugün yüzlerce Hizb-ut Tahrirli Müslüman, “terörist” suçlamasıyla Rusya cezaevlerinde yatıyor.

2003 yılındaki bu nevi şahsına münhasır karar gereğince İslami siyasi parti Hizb-ut Tahrir bir anda “terör” örgütü oluverdi. Anayasanın “köktendincilik” değil, “terör” yasaları doğrultusunda parti üyelerine karşı Rus kanunları sertleştikçe olmadık suçlar uyduruluyor. Verilen hapis cezaları 20 yıla kadar varabiliyor.

Yürürlükteki bu terör “yasaları”, St. Petersburg dâhil olmak üzere Rusya’nın tüm bölgelerinde ucu açık zulümlere yol açtı. Son birkaç yıl içinde onlarca dava eri tutuklandı. 24 Kasım 2017’de güvenlik birimleri, 12 yıl hapse mahkûm edilen Hizb-ut Tahrir üyesi İsa Rahimov’un Rus kökenli eşini tutukladılar. Müslüman olduktan sonra “Ella” ismini ‘Cennet Bespalova’ olarak değiştiren İsa Rahimov’un eşi, güvenlik birimleri tarafından Hizb-ut Tahrir’li olmak suçlamasıyla tutuklandı ve suçluların yattığı cezaevine kondu. Ocak 2018’de cezası iki ay uzatıldı. 16 Mart 2018’e kadar cezaevinde kalacak. O gün yeniden mahkemeye çıkarılacak. Allah Subhânehu ve Teâlâ şöyle buyuruyor:

قَدْ بَدَتِ الْبَغْضَاءُ مِنْ أَفْوَاهِهِمْ وَمَا تُخْفِي صُدُورُهُمْ أَكْبَرُ قَدْ بَيَّنَّا لَكُمُ الآيَاتِ إِنْ كُنْتُمْ تَعْقِلُونَ

Gerçekten, kin ve düşmanlıkları ağızlarından belli olmaktadır. Kalplerinde sakladıkları ise daha büyüktür.” [Ali İmran 118]

İslam ve siyaset sözcükleri sanki suçmuş gibi daha önce kocasını suçlayıp cezaevine atan Rus yetkililer, ‘Cennet Bespolava’yı da anayasanın ilgili maddesi uyarınca “terörle” itham edip zindana attılar. Şüphesiz Rusya, Osmanlı Hilafeti karşıtı cephede yer almasından Suriye’de düzenlediği hava saldırıları ile yaşlıları ve çocukları katletmesine kadar, İslami kitapları yasaklamasından masum Müslümanları tutuklamasına kadar hep İslam’a ve Müslümanlara düşman olagelmiştir...

Mahfuz belgeler, Rusyalı Müslümanlara karşı iğrenç zulümler işlendiğinden söz eder. Sverdlovsk devlet arşivlerinde zorla Hristiyan olduktan sonra tekrar Müslüman olan 60 yaşındaki Kisanbek Berasov hakkında ölüm fermanı var.

8 Şubat 1739 tarihindeki hükümde, “... Üç kez firar etmesi ve hâlâ firari Hristiyan olup Müslüman olması nedeniyle yakılarak ölüme hükmedilmesine...” denilmektedir. 14 Mart 1739’da General Simonov, “Hristiyan olup Katrina ismini alan, Başkurdistan’da üç kez kaçan ve Hristiyanlığı terk edip Müslüman olan Başkurdistanlı kadının başkalarına gözdağı vermek amacıyla yakılarak ölüm fermanını imzaladı. Ve gelecekte de benzer cezalar verilmesine hükmetti.”[Kaynak: Sverdlovsk devlet arşivi]

Hakkında ölüm fermanı verildikten sonra o Başkurdistanlı yaşlı Müslüman kadın, Yekaterinburg meydanında diri diri yakıldı. Allah Subhânehu ve Teâlâ şöyle buyurdu:

وَلاَ يَزَالُونَ يُقَاتِلُونَكُمْ حَتَّىَ يَرُدُّوكُمْ عَن دِينِكُمْ إِنِ اسْتَطَاعُواْ

Onlar, güç yetirebilseler, sizi dininizden döndürünceye kadar sizinle savaşmaya devam ederler.” [Bakara 217]

Yüzlerce yıl önce olduğu gibi bugün de Rusya, inançları sebebiyle Müslümanları kovuşturuyor ve Ruslar arasında İslam’ın yayılmasına mani oluyor. Başkalarına örnek olmasın diye okullarda ve fakültelerde başörtüsü takan Müslüman genç kızlarla savaşıyor. İslam’a bağlı olanlar, dışlandıklarını hissediyorlar. Bu, Bespolava’nın niye “terörle” suçlandığını açıklar. Bu yüzsüz yalanın amacı, insanlara gözdağı vermek, Müslüman olmalarını engellemek ve İslam siyasi parti Hizb-ut Tahrir’in fikirlerinden onları uzaklaştırmaktır.

Bu yıl 3 Tataristanlı Müslüman kadın, Hizb-ut Tahrir’e üye olmak ve “terörist” eylemlerde bulunmak suçlamasıyla ev hapsine kondu. İddianamede İslam’dan bahsetmek için toplantılar düzenlemek yer alıyor. Bu tabii ki suç değil, ama onların toplantıdaki konuşmalarını dinleyen bir dilbilimci, bazı ayet ve hadislerin Hizb-ut Tahrir’in neşriyatında geçen ayet ve hadislere benzediğini iddia etti. Bu, onlara göre “terör” suçlaması için yeterli.

Yargılanan bu Müslüman kadınlar, “terör” suçlamasından kurtulmak için Rusya’yı terk ettiler. Ama Cennet (Ella) Bespalova yaklaşık iki aydır demir parmaklıklar arkasında, gerçek suçluların arasında. Sırf rabbim Allah ve O’ndan başka İlah yoktur dediği için.

Rusya, İslam ümmetinin düşmanıdır. Tıpkı Peygamber SallAllahu Aleyhi ve Sellem’in çağrısına engel olan Kureyş gibi hareket ediyor. Hakkın yayılmasını önleyebileceğini sanıyor. Ama Allah Subhânehu ve Teâlâ şöyle buyuruyor:

يُرِيدُونَ أَن يُطفِئواْ نُورَ ٱللَّهِ بِأَفوَٰهِهِم وَيَأبَى ٱللَّهُ إِلَّا أَن يُتِمَّ نُورَهُۥ وَلَو كَرِهَ ٱلكَٰفِرُونَ

Allah’ın nurunu ağızlarıyla (üfleyip) söndürmek istiyorlar. Hâlbuki kâfirler hoşlanmasalar da Allah nurunu tamamlamaktan asla vazgeçmez.” [Tevbe 32]

Rusya’nın savunmasız Müslüman kadınlara karşı bu zalimane davranışına verilecek en iyi misilleme, Nübüvvet metodu üzere Raşidi Hilafeti kurmak için Hizb-ut Tahrir’le birlikte çalışmaktır. Dinleri yüzünden zulüm gören bütün Müslümanların Rasûl SallAllahu Aleyhi ve Sellem’in de buyurduğu gibi bir bekçiye ihtiyaçları var.

إِنَّمَا الْإِمَامُ جُنَّةٌ يُقَاتِلُ مِنْ وَرَائِهِ وَيُتَّقَى بِهِ

İmam ancak bir kalkandır. Arkasında savaşılır ve onunla korunulur.” Bu koruyucu kalkanı yeniden dirilterek bir Müslüman kadının hayatına ya da onuruna kasteden herkesi durdurabiliriz.

Ey Müslümanlar! Rasûl SallAllahu Aleyhi ve Sellem metodu ile Hilafet Devletini kurmak için sizi Hizb-ut Tahrir ile birlikte çalışmaya davet ediyoruz. Doğrusu bu, Allah Subhânehu ve Teâlâ’nın rızasını elde etmenin yegâne yoludur. İslami yönetimin yeniden kurulması, Müslümanları küfür kanunlarından ve zorba rejimlerin kötülüklerinden kurtaracaktır. Allah Subhânehu ve Teâlâ şöyle buyurdu:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ

Ey iman edenler! Size hayat verecek şeylere sizi çağırdığı zaman, Allah’ın ve Rasûlü’nün çağrısına uyun ve bilin ki Allah, kişi ile kalbi arasına girer. Yine bilin ki, O’nun huzurunda toplanacaksınız.” [Enfal 24]

Allah’ım, sadece Senden yardım isteriz. Cennet Bespalova ve kocasını, günahsız yere zorbaların zindanlarında yatan bütün Müslümanları ve İslam daveti nedeniyle zulme maruz kalmış müminleri kollayıp gözet. Allah’ım, Senin yardımın sayesinde Müslümanların yeryüzünde İslam yönetimini yeniden kuracağı, güzide ümmetimizin kız ve erkek çocuklarına saldıranları cezalandıracağımız o günü yakın eyle. Ve duamızı kabul et. Âmin.