Muhammed Mişeniş “Bir Konu Bir Konuk” Programında Konuştu
18 Kasım 2022

Muhammed Mişeniş “Bir Konu Bir Konuk” Programında Konuştu

Köklü Değişim Medya

İstanbul Üsküdar’da düzenlediğimiz “Bir Konu Bir Konuk” programı Filistin Dayanışma Derneği (FİDDER) Başkanı Muhammed Mişeniş’in “Kudüs’ün Dünü, Bugünü ve Yarını” başlıklı sunumu ile gerçekleşti.

Muhammed Mişeniş konuşmasına Kudüs’ün Müslümanlar için önemini hatırlatarak başladı ve Müslümanların Kudüs’e üç dinin kutsalı olarak sunulan batılı tarih anlayışının aksine İslami düşünce perspektifinden bakmaları gerektiğini söyledi. İsrâ Suresi’nin birinci ayetinin Kudüs’ü sadece İslam’a ait kıldığına dikkat çeken Muhammed Mişeniş, Miraç hadisesisin Mekke’den değil de Mescidi Aksa’dan gerçekleşmesinin Kudüs’ün değerinin anlaşılması için diğer önemli bir mesaj olduğunu ifade etti.

Muhammed Mişeniş konuşmasının ikinci bölümünde Kudüs’ün siyasi tarihi hakkında önemli bilgiler vererek, Hz. Ömer zamanındaki fethinden itibaren İngilizlerin 1917’deki işgaline kadar Müslümanların hakimiyetinde kaldığını ara dönemdeki haçlı işgalinden büyük komutan Selahaddin Eyyubi’nin eliyle tekrar İslam’a iade edildiğini Osmanlı halifesi Abdülhamid Han tarafından ise korunduğunu söyledi.

Mişeniş devamla, Filistinli Müslümanların kahramanca direnişi sayesinde İngilizlerin Yahudi varlığının kurulduğu 1948 tarihine kadar Filistin topraklarının sadece yüzde 6’sına sahip olabildiğini ancak tıpkı bugün “İsrail”le normalleşen İslam ülkeleri gibi geçmişteki işbirlikçi rejimlerin Filistin’in büyük çoğunluğunu Yahudilere altın tepsi nasıl sunduğunu anlattı. Muhammed Mişeniş konuşmasını Rasulullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem’in Kudüs’te Ribatın kıyamete kadar devam edeceğini, Hilafetin Kudüs’e geri döneceğini ve artık onu oradan kimsenin çıkaramayacağını müjdelediği hadisler ile tamamladı.

Dinleyicilerin sorduğu soruların cevaplanmasından sonra program sona erdi.

bir konu bir konuk muhammed mişeniş köklü değişim 4.jpg bir konu bir konuk muhammed mişeniş köklü değişim 2.jpg bir konu bir konuk muhammed mişeniş köklü değişim 1.jpg

#BirKonuBirKonuk