
MSB: “TSK Personelinin Afganistan’dan Tahliyesi Tamamlandı”
Köklü Değişim Medya
MSB’den yapılan açıklamada, Afganistan’daki Türk askerlerinin tahliyelerinin tamamlandığı ifade edildi. Çok az sayıda teknik elemanın dışında tüm ekiplerin çekildiği belirtildi.
Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Türk askerinin Afganistan'dan çekilmesinin tamamlandığını açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuya ilişkin Bosna Hersek'te yaptığı açıklamada, "Sivillerimizi ülkemize taşıdık. Şu anda az sayıda teknik elemanımız bulunuyor. Bunun dışında tüm ekiplerimizi çekmiş bulunuyoruz" dedi.
Resmi temaslar için Bosna Hersek'te bulunan Erdoğan, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleriyle ortak basın toplantısı düzenledi.
Erdoğan: “Afganistan'daki Politikalarımızı NATO'nun Tutumuna Göre Belirleyeceğiz”
Basın toplantısında, "Afganistan'dan az sayıda teknik elemanımız hariç tüm ekiplerimizi çektik" diye konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı, Afganistan'daki terör saldırısına ilişkin de, "Maalesef Afganistan'la birlikte yeniden dünya ayrı bir yere kilitlenmiş vaziyette. Az önce aldığım bilgilerle ölü sayısı 170'i buldu. Dünyada en güçlüyüm diyen ülkelerin girdikleri yerlerden çok daha dikkatli çıkmaları gerekirken bu çıkışlar öyle söylendiği gibi olmadı. Terör örgütlerine bu ülkeleri teslim etmek suretiyle buralardan ayrılmak bedeli ağır neticeler doğurmaktadır" dedi.
Türkiye'nin Afganistan'da bundan sonra izleyeceği politikaları NATO'nun tutumuna göre belirleyeceklerini kaydeden Erdoğan, "Şu an NATO ne yapacak, o noktada görüşmelerimiz olacak. Ne gibi adımlar atacağız, onların planlamalarını yapacağız" diye konuştu.

Hicri 1447 Ramazan Hilalini Gözetliyoruz

Ramazan Hilali Görüldü: Çarşamba Ramazan’ın İlk Günü

Cübbeli Ahmed, Selefi Provokasyonu İle Ekranlarda

Ankara’da 4 İslami Dernek Mühürlendi

Trump’tan, İran’a Hürmüz Tehdidi








