Mısır Ayakta: “Defol Sisi!”
21 Eylül 2019

Mısır Ayakta: “Defol Sisi!”

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Mısır’da Cuma namazı sonrası başlayan gösteriler, gece dalga dalga tüm ülkeye yayıldı. Şu ana kadar biri İskenderiye biri de Mansure’de olmak üzere iki kişi Sisi rejimi tarafından katledildi. Halk gece boyu sokaklarda “Halk nizamın yıkılmasını istiyor”, “Defol Sisi” sloganları attı. Trump’ın “favori diktatörüm” diye hitap ettiği Sisi, ani bir kararla BM genel kuruluna katılmak üzere ABD’ye gitti.

Günlerdir sosyal medyadan organize edilen ayaklanma hareketi, dün Mısır sokaklarına indi. Darbe ile yönetimi ele geçiren ve Müslüman halkın devrimini çalarak yeniden ABD’nin dayattığı demokratik laik rejimi demir yumrukla tatbik eden Sisi’nin yurt dışında olduğu belirtiliyor. Aktivistler,önce BM kuruluna katılmaktan vazgeçip daha sonra halkın korku duvarını yıkıp sokaklara inmesi üzerine Sisi’nin aniden karar değiştirip BM Kurulu için ABD’ye gitme kararı aldığını ifade ettiler.

Aktivistler ayrıca gelişmelerin durumuna göre eğer gösteriler devam ederse, Sisi’nin ülkeye geri dönmeyip sığınma talebinde bulunabileceğini de aktarıyorlar. Abdul Fettah Sisi’nin bu korkuya kapılmasındaki en büyük nedenin ordu içinden subayların da halka destek vermesinden kaynaklandığı düşünülüyor.

Mısırlı İş Adamı Muhammed Ali Kimdir?

İspanya’da yaşayan Muhammed Ali, uzun yıllar Mısır ordusuyla iş yapan bir müteahhit.

Mısırlı iş adamı Muhammed Ali, darbeci Sisi ve generallerinin kendisine verdikleri ihalelerle yolsuzluk yaptıklarını , yaptığı işlerin karşılığını ödemediklerini sosyal medyadan yayınladığı videolarla ifşa etmişti.

Ayrıca Ali, Sisi ve etrafındaki generallerin halkın vergileriyle lüks saraylar yaptırdığını ve halk sefalet içinde yaşarken onların lüks içinde bir hayat yaşadıklarını belgelerle ispat etmişti.

Halkı bu yolsuzluklara ve zulme karşı tepki vermeye çağırması üzerine zaten patlamaya hazır Mısır halkı sokaklara indi.