Mahmut Kar Yeni Akit’e Konuştu: “57 Ülke Bir Hilafet Etmiyor”
05 Mart 2024

Mahmut Kar Yeni Akit’e Konuştu: “57 Ülke Bir Hilafet Etmiyor”

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya Genel Koordinatörü Mahmut Kar, Hialfet’in kaldırılıp, ümmetin başsız bırakılmasının 100. Yıldönümü münasebeti ile Yeni Akit Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu.

Hilafet makamının kaldırılarak ümmetin başsız bırakılmasının 100’üncü yıldönümünde Hilafetin kalkmasıyla imamesi kopmuş tespih taneleri gibi savrulan İslam dünyasında kan, kaos ve gözyaşı eksik olmazken, CHP zihniyeti tam bir asır sonra bu kara günü bayram ilan etmek için Meclis’e başvurmuştu.

Yeni Akit Gazetesi’nden Zekeriye Say’a bu husus hakkında verdiği mülakatta Mahmut Kar, şunları söyledi:

“Geriye kayıp bir asırdan başka bir şey kalmadı. Hilafet’i kaldıranlar, Türkiye’de devrim kanunları ile Müslümanlara yapmadıkları zulüm ve kötülük bırakmadı. Hilafetsiz geçen bu yüz yılda İslam coğrafyasında nereye bakarsanız bakın orada işgal, zulüm ve talan görürsünüz. Irak, Suriye, Filistin, Yemen, Libya, Cezayir, Keşmir, Afganistan, Doğu Türkistan ve nice beldeler işgal edildi ve sömürüldü. Gazze 5 aydır soykırıma maruz kalıyor ve 57 ülke bir Hilafet etmiyor. Hilafet olsaydı bunların hiçbirisi yaşanmazdı. 100 yıldır Türkiye’ye heykel dikmekten başka bir şey verememiş CHP zihniyeti bugün hala laikliği savunuyor ve 3 Mart’ın dünya laiklik günü olması için meclise önerge veriyor. 3 Mart Müslümanlar için kara bir gündür başka bir şey değil.”