Macron’a Tokat!
09 Haziran 2021

Macron’a Tokat!

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Fransa’nın güneyine yönelik ziyareti sırasında Macron’a tokat atıldı. Olayın ardından 2 kişi gözaltına alındı.

Fransa medyası, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, ülkenin doğusundaki Drome bölgesine yönelik dünkü (8 Haziran Salı) ziyareti sırasında, kalabalık ortasında bir adam tarafından tokatlanmasının ardından iki kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Medya organları, yeşil tişört giyen ve gözlük takan maskeli adamın Macron’un suratına sert bir tokat attığı sırada çekilen bir videosunu yayınladı.

Fransa’nın güneyindeki Drome bölgesinde ziyaretlerde bulunan Macron, bariyerlerin arkasında vatandaşlarla tokalaştığı sırada bir kişi tarafından saldırıya uğradı. Korumaların araya girmekte geciktiği olayda iki kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.

Valence savcılığı, adı Damien T. olarak açıklanan 28 yaşındaki saldırgan ile onunla birlikte gözaltına alınan arkadaşının sabıka kaydının olmadığını açıkladı.

Saldırgan, Macron’a tokat atarken 11'inci veya 12'nci yüzyıllarda Fransız krallarının savaşlarda kullandığı nara olarak bilinen "Montjoie Saint-Denis!" şeklinde bağırmış, cümlesini "Kahrolsun Macronculuk" dediği belirtildi.