Laik Kapitalist Fransa, Ayıplarını Halının Altına Süpürüyor
02 Haziran 2023

Laik Kapitalist Fransa, Ayıplarını Halının Altına Süpürüyor

Köklü Değişim Medya

Laik kapitalist Fransa, sokakta yaşayan evsizleri, 2024 Olimpiyat Oyunları için misafir edeceği turistlerden saklamak için çare arıyor.

Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Milletvekili Frederic Mathieu, hükümeti, evsizleri turistlerden gizlemekle suçladı.

Mathieu, Fransa'da Ulusal Meclis'teki oturumda yaptığı konuşmada, Bruz kasabasında barınma merkezi kurulacağını ve hükümetin, 2024 Olimpiyat Oyunları için gelecek turistlerden gizlemek için buraya, 3 haftalık sürelerle, Paris'in bulunduğu Ile-de-France bölgesinden gelen evsizleri yerleştireceğini öğrendiğini aktardı.

Milletvekili Mathieu, söz konusu evsizlere sosyal destek vermeye ilişkin bir adımın da belirlenmediğini hatırlattı.

İlk grubun haziranda veya eylülde bu merkeze geleceğinin belirtildiğine işaret eden Mathieu, "Bruz Belediyesi gibi ben de bu operasyonun amatörlüğü karşısında dehşete düştüm" dedi.

Mathieu, bu operasyonun altında "insan onuruna kayıtsızlığın yattığını" vurguladı.

Menfaat temeli üzerine kurulu ve bir avuç azınlığın zenginliği için çoğunluğu sefalete mahkum eden laik kapitalist nizamın uygulandığı Fransa ve diğer Batılı ülkelerde milyonlarca insan açlık sınırının altında yaşam savaşı veriyor. Ayrıca şehirlerin kaldırımlarını mesken tutan evsizlere yönelik yardım çalışmalarına yerine gözlerden uzak bölgelere yerleştirilerek ayıplar halının altına süpürülüyor.

Hatırlanacağı üzere, 2022 yılında Fransa’nın başkenti Paris’te, oldukça kalabalık bir sokakta düştükten 9 saat sonra hastaneye kaldırılan fotoğraf sanatçısı Rene Robert hipotermi geçirerek hayatını kaybetmişti.

Toplumları bozuk fikirleri ile duyarsızlaştıran ve bencilleştiren laik demokratik nizam, uygulandığı her yerde sosyal çöküntü ve krizlere yol açıyor.

İslam hukukunda barınma insanın en temel üç hakkından biri olarak teminat altına alınıp her bir ferdin barınma ihtiyacını karşılama sorumluluğu devlete yüklenirken, Birleşmiş Milletler (BM) ancak 1948 yılında, İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’nin 25. maddesinde, herkesin barınma hakkının olduğunu vurgulayabilmiştir. Fakat söz konusu barınma hakkının sadece kağıt üzerinde kaldığı başta Amerika ve Avrupa olmak üzere tüm dünyada sayıları hızla artan milyonlarca evsiz rakamlarında kendini gösteriyor.