Laik Demokrasi, İşgalci Katilleri Ayakta Alkışlar
25 Temmuz 2024

Laik Demokrasi, İşgalci Katilleri Ayakta Alkışlar

Köklü Değişim Medya

Gasıp Yahudi varlığının Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, yalanlarla dolu konuşması dünyaya adalet götürdüğünü iddia eden laik kapitalist demokrasinin lokomotifi ABD’nin (Amerika Birleşik Devletleri) Kongre salonunda ayakta alkışlandı.

İslam’a ve Müslümanlara karşı ortak bir cephe oluşturan Hristiyan ve Yahudiler, 9 aydır küçücük bir kara parçası olan Gazze’nin binlerce ton bombayla yok edilmesi ve çoğu çocuk ve kadın 50 binden fazla Müslümanın katlini defalarca ayakta alkışlayarak taltif etti.

9 aydır Gazze’yi, 76 yıldır Filistin topraklarını işgal edip, terör estiren işgalci Yahudi varlığını durdurması için işgalin destekçisi ABD’ye bel bağlayan İslam beldelerinin yöneticilerini sükutu hayale uğratan alkışlarla destekli bu konuşmada Netanyahu, küstahça Gazze’nin askerden arındırılması çağrısında bulundu.

Bölgedeki İslam Beldelerinin Yönetimlerini “Ortak” Olarak Nitelendirdi

Netanyahu, konuşmasında **“Zaferimizin ardından, bölgesel ortaklarımızın da yardımıyla, Gazze'nin askerden arındırılması ve “radikalizmden” arındırılması güvenli bir gelecek, refah ve barış getirecektir””” ifadelerini kullandı.

‘İsrail’in Gazze Şeridi'ndeki savaşta tam bir zaferden daha azını kabul etmeyeceğini söyleyen Netanyahu, Hamas'ın teslim olması ve rehineleri iade etmesi halinde savaşın yarın sona erebileceğini de sözlerine ekledi. ‘İsrail’ Başbakanı, **“Gazze'de ‘İsrail'i yok etmeye çalışmayan sivil bir Filistin yönetimi olmalı” diyerek tıpkı Batı Şeria’daki gibi teslimiyetçi Abbas rejimi gibi bir yönetim istediğini ifade etmiş oldu.

Köklü-Değişim,Laik-Demokrasi,-İşgalci-Katilleri-Ayakta-Alkışlar-3.jpg

ABD Gençliğini ve Akademisyenleri Aşağıladı

Netanyahu, konuşmasında Gazze’de sürdürdüğü katliam ve işgali içinde merhamet taşıdığı için aylardır protesto eden üniversite öğrencileri ve akademisyenlere de dil uzattı.

Amerikalı öğrencilere ve akademisyenlere “kullanışlı aptallar” diye hakaret etmesine rağmen kongre salonuna dolduranlar tarafından ayakta alkışlandı.

Trump’a Övgüler Dizdi

Konuşması sırasında eski Başkan Donald Trump'a da övgüler yağdıran Netanayahu, “Başkan Trump'a ‘İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tanımaktan İran'ın saldırganlığına karşı koymaya, Kudüs'ü başkentimiz olarak tanımaya ve ABD büyükelçiliğini oraya (Kudüs’e) taşımaya kadar ‘İsrail’ için yaptığı her şey için teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Netanyahu ayrıca Başkan Joe Biden'a ‘rehinelerin serbest bırakılması için gösterdiği yorulmak bilmez çabaları’ için de teşekkür etti.

İran'ın başını çektiği ‘terörizm ekseninin’ ABD, ‘İsrail’ ve Arap dünyasını tehdit ettiğini söyleyen Netanyahu, ‘İsrail’ ve ABD'nin buna ‘birlikte karşı gelmesi gerektiğini’ ifade etti.

Hamas'ın elindeki rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik çabaların sonuç vereceğine inandığını söyleyen Netanyahu, “Bu çabaların başarılı olacağından eminim, bazıları şu anda yapılıyor” şeklinde konuşarak müzakerelerin devam ettiğine işaret etti.

Lübnan Sınırı

‘İsrail’ ordusu ile İran destekli Lübnan’daki Hizbullah Hareketi arasındaki çatışmaların devam ettiği kuzey sınırının güvenliğini sağlamak için ‘İsrail'in ‘yapılması gereken her şeyi yapacağını’ vurgulayan Netanyahu, “Açık konuşacağım: ‘İsrail’, kuzey sınırımızda güvenliği yeniden tesis etmek ve vatandaşlarımızı güvenli bir şekilde evlerine dönmelerini sağlamak için ne yapılması gerekiyorsa yapacaktır” diyerek tehditlerini sürdürdü.

İçerde Alkış Dışarda Protesto Vardı

Öte yandan ‘İsrail'in Gazze'de yürüttüğü katliama karşı çıkan binlerce protestocu, Netanyahu'nun ABD Kongresi üyelerine yapacağı konuşma öncesinde ABD Kongre Binası yakınlarında toplandı. Protestoculardan bazıları Filistin bayrakları taşıdı. Protestocular tarafından kurulan bir platformdaki pankartlarda, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısının Netanyahu hakkında talep ettiği tutuklama kararına atıfta bulunularak ‘İsrail’ Başbakanı’na ‘aranan savaş suçlusu’ denildi. Protestocular, Kongre Binası yakınlarına Gazze Şeridi'ndeki savaşta ölenlerin anısına Filistin bayraklarıyla sarılı kartondan yapılmış yaklaşık 30 tabut yerleştirdi. Protestocular ayrıca Kongre Binası’na giden birçok yolda trafiği durdurdu.

Köklü-Değişim,Laik-Demokrasi,-İşgalci-Katilleri-Ayakta-Alkışlar-2.jpg