Kuşatma Altındaki Gazze’nin Kuzeyinde Vahşet
23 Ekim 2024

Kuşatma Altındaki Gazze’nin Kuzeyinde Vahşet

Köklü Değişim Medya

İşgalci ‘İsrail’, 18 gündür kuşatma altında tuttuğu Gazze’nin kuzeyinde vahşi katliamlar gerçekleştirirken, sokakların cesetlerle dolu olduğu ve şafak vaktinde bu yana 63 Müslümanın katledildiği duyuruldu.

Şafak vaktindn bu yana merkez valilik ve Cebaliye bölgesinde topçu ve helikopter saldırılarının durmadan devam ettiği, Beyt Lahya’nın ateş altında tutulduğu aktarılırken, işgalci Yahudi varlığı bugün de sivilleri Endonezya Hastanesi’ne sürgün ediyor.

Beyt Lahya'daki Kamal Advan Hastanesi yakınlarında top atışları nedeniyle şehit ve yaralıların olduğu, 12'den fazla şehit ve düzinelerce yaralı olduğu bildirildi. Beyt Lahya'da da kaçırılma vakaları da bildirildi. Kemal Advan Hastanesi’nde bir doktor ve hemşirenin drone ile yapılan saldırı sonucu şehit olduğu açıklandı.

İşgalci kuvvetler, yerinden edilen sivillerin yaşadığı Cebaliye Kampı’ndaki Kuveyt, Halep ve Hamad okulları ateşe verilirken, Beyt Lahya'daki su istasyonunu da bombaladı.

Gazeteci Anas El Şerif'in haberine göre, kuşatma altındaki Cebaliye Kampı’nda yaşanan korkunç katliamlar nedeniyle şehitlerin kefensiz gömüldüğü ve sokakların cesetlerle dolu olduğu ifade ediliyor.

Endonezya Hastanesi Müdürü, hastanenin kuşatıldığını ve hastaneye yakıt ve elektrik gelmemesi nedeniyle onlarca hastanın ölümün eşiğinde olduğunu belirtti.

KEmal Advan Hastanesi Müdürü Dr. Hussam Abu Safiye ise şunları söyledi:

"Her taraftan vuruluyoruz. Durum felaket. Sokaklarda insanları öldürüyorlar. Kamal Advan Hastanesi'nden ayrılmayacağız ve yaralıları bırakmayacağız."

Gazzeli gazeteciler bu dönemde Beyt Lahya'da adam kaçırma olaylarının yanı sıra sahada infazların da gerçekleştiğini kaydetti. Yerel kaynaklar, yerinden edilmiş kadınların 15 yaş üstü erkeklerden ayrıldığını ve erkeklerin nereye götürüldüklerinin bilinmediği ve akıbetlerinden endişe edildiğini aktarıyor.

Kuzey Gazze’de 18 gündür devam eden kuşatmada şehit sayısı 700'ü geçti.