Kripto Parada İflaslar Peş Peşe Geliyor
29 Kasım 2022

Kripto Parada İflaslar Peş Peşe Geliyor

Köklü Değişim Medya

Kapitalizmin icatlarından olan haram yolla para kazanma platformu kripto para borsasında iflaslar peş peşe geliyor. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından FTX'in çöküşünün ardından, ABD merkezli kripto para platformu BlockFi da iflas başvurusunda bulundu.

Şirketin iflas başvurusu, dünyanın en büyük kripto para borsalarından FTX'in çöküşünü izledi.

FTX'in iflasının ardından para çekme dahil tüm işlemleri askıya alan BlockFi, şirketin yeterli likiditeye sahip olduğunu duyurmuştu.

Fakat şirket, New Jersey Bölgesi İflas Mahkemesi'ne iflas başvurusunda bulunduğunu açıkladı. İflas başvurusunda şirketin 100 binden fazla alacaklıya borcu olduğu öğrenildi.

Öte yandan şirket, elinde yaklaşık 257 milyon dolar nakit para olduğu bilgisini paylaştı.

Şirketin iflas süreci başlayan FTX'le yüz milyonlarca dolarlık kredi anlaşması bulunuyordu.

BlockFi, FTX'i 275 milyon dolar ile ikinci en büyük alacaklısı olarak listelemişti.

Yakın zamanda BlockFi'ın yanı sıra Celsius Network ve Voyager Digital de iflas başvurusunda bulunan firmalar arasında yer alıyor.

Para olarak Bitcoin ve benzerleri “hasa” ve “ğarar” adlı satışlardan olduğu için bunları almak ve satmak İslami açıdan caiz değildir. Bu tip ticaretler meçhul olduğu için İslam’da yeri bulunmuyor.

Kapitalist nizam, insanların daha çok kazanma hırsını harekete geçirerek haram para kazanma yollarından olan borsadaki gibi kripto para borsasında da birikimlerini ellerinden alıyor.