
Köklü Değişim, Bursa’da "Ateşkesin Gölgesinde İşgali Meşrulaştırmak" başlıklı konferansta, Gazze’deki güncel durumu ve köklü çözümü masaya yatırdı.
Bursa, Osmangazi'de, 9 Kasım Pazar günü Naim Eyyubi, Abdullah İmamoğlu ve Muharrem Güneş'in konuşmacı olarak katıldığı "Ateşkesin Gölgesinde İşgali Meşrulaştırmak" konulu Gazze konferansı, Yusuf Salur'un açılış konuşması ile başladı.
Yoğun katılımın olduğu konferansta, başta Gazze olmak üzere tüm Filistin topraklarındaki işgal, katliam ve köklü çözüme dair detayların yer aldığı “Sözde Barışın Gölgesinde Devam Eden İşgal” başlıklı sinevizyonun gösterimi yapıldı.
Gazze’deki sözde ateşkes girişimlerinin arkasına sığınarak işgali meşrulaştırma çabaları, bölgesel politik dengeler ve ümmetin bu süreçteki sorumluluğunun ele alındığı konferansta, ilk konuşmacı Filistinli Aktvist Naim Eyyubi konuşmasını gerçekleştirdi.
Ardından Muharrem Güneş, konferansın ikinci konuşmacısı olarak kürsüye çıktı.
Son olarak İlahiyatçı Yazar Abdullah İmamoğlu, konuşmasını gerçekleştirdi.
Konuşmacılar, ateşkes kavramının nasıl bir tuzak haline getirildiğini, “barış” söylemlerinin nasıl işgalin devamına zemin oluşturduğunu İslâmî ve siyasi perspektiften değerlendirdi.
Haber güncelleniyor....


