Kılıçdaroğlu-İnce Görüşmesinden Mutabakat Çıkmadı
29 Mart 2023

Kılıçdaroğlu-İnce Görüşmesinden Mutabakat Çıkmadı

Köklü Değişim Medya

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’yi parti merkezinde ziyaret etti.

Görüşme sonrası ortak basın açıklamasından konuşan Kılıçdaroğlu sözlerine "Sayın Genel Başkan'a bizi kabul ettikleri için teşekkür ediyorum" diyerek başladı.

"Başta deprem bölgesi olmak üzere Türkiye'nin pek çok sorununu görüştük. Hangi çözümleri ürettiğimizi ifade ettik karşılıklı. Deprem bölgesine yönelik kanun teklifi hazırlıyoruz. Sayın Genel Başkan'a ayrıntılı bilgi verdim. Önümüzdeki günlerde teklifi sunacağız. İşin özeti Halil İbrahim sofrasını büyütmeye çalışıyoruz" ifadeleri ile İnce’ye teklif götürdüklerini beyan etmiş oldu.

Muharrem İnce ise, "Bizler Memleket Partisi olarak diyoruz ki, ittifaklar olmalıdır fakat bu ittifaklar menfaat ittifakları olmamalı ilke ittifakları olmalıdır" diyerek şöyle devam etti:

"_Bizim ilkelerimiz nettir. Atatürk'ü tartıştırmayız. Teröre karşı mesafeliyiz. Kadın hakları konusunda çok kararlıyız, geri adım atmayız. Mültecilerin gönderilmesi konusunda çok kararlıyız. Bizim ilkelerimiz bunlar. Bunlardan asla taviz vermeyiz.

İlkeler etrafında bu memleketi ayağa kaldırmalıyız. Bu Erdoğan gitmelidir, yorgundur, ortak aklı temsil etmez, kibirlidir; akla, hukuka, bilime inanmamaktadır. Bu konuda da her tür görüşümüzü açık ifade ediyoruz_"

Bu ifadeler Millet İttifakı’nı ilkesizlikle itham etme imasında bulunan İnce, bir gazetecinin "Erdoğan'ın gönderilmesi derken adaylıktan çekilecek misiniz?" sorusu üzerine "Hayır öyle bir şey demedim" şeklinde cevap vererek adaylıktan çekilmediğini ifade etti.

İnce: “Hesaplaşma Derdinde Değilim”

Katıldığı bir televizyon programında görüşmeye dair açıklamalarda bulunan İnce, "Ben 2018'de cumhurbaşkanı adayıyken 12 bin 843 sandık boş bırakılmıştı. Geçmişle ilgili bir hesaplaşma derdinde değilim. 200 bine yakın sandık var, bu sandıklara sahip çıkalım. Kılıçdaroğlu bu konuda çalışmaların ciddi olduğunu söyledi. İl başkanlığı yapmış biri olarak sandıklar konusunda görüşlerimi paylaştım" diyerek önceki seçimlerde partisi CHP tarafından sahipsiz bırakıldığını da ifade etmiş oldu.

"İkimizin de istediği bu iktidardan kurtulmak, yöntemimiz farklı. O altılı masa ile yapılacağına inanıyor, ben milletle yapılacağına inanıyorum" diyen İnce'ye yöneltilen "5 dakika daha bu ülkeyi yönetmemeli dediğiniz kişi belki de 5 yıl daha bu ülkeyi yönetecek. Anahtar sizsiniz. Bu riski size aldıran ne?" sorusuna şöyle cevap verdi:

"Birinci tur seçim, ikinci turda kimin yarışacağını belirleyecek. Bu ön seçim. Öyle bir durumda 20 sene sabreden 14 gün daha sabreder. Bu sosyal demokratların travmasıdır"

Kılıçdaroğlu'na "Hoşgeldiniz, güle güle" demesiyle ilgili soruya, "Art niyetle yapılmış bir şey değildir" yanıtını verdi.

İntikam almak gibi bir niyeti olmadığını söyleyen İnce şöyle devam etti:

"Eski günlerden de bahsettik, depremi, seçim güvenliğini konuştuk. Kılıçdaroğlu ve ekibindeki değerli arkadaşlar benim konuşmadığım arkadaşlar değil ki. Bugün kendisi de söyledi. 'Sen benden çok daha önce CHP'liydin, il başkanıydın, ben bürokrattım' dedi. Onlar benim eski arkadaşlarım zaten"

Bugün görüşmede İnce’nin sarfettiği sözler geçmişin bir hesaplaşması olarak okundu.