İçinde HDP ve TİP’in de bulunduğu Emek ve Özgürlük İttifakı, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıkladı.
Milletvekili seçimlerine “Emek ve Özgürlük İttifakı” çatısı altında giren Yeşil Sol Parti, Türkiye İşçi Partisi, Emekçi Hareket Partisi Emek Partisi, HDP, Sosyalist Meclisler Federasyonu ve Toplumsal Özgürlük Partisi, cumhurbaşkanlığı seçimi için aday çıkarmama kararı aldığını daha önce açıklamıştı.
Emek ve Özgürlük İttifakı, bugün yazılı bir açıklamayla, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na cumhurbaşkanlığı seçiminde destek vereceklerini resmen ilan etti.
Türkiye’nin siyasi, ekonomik, toplumsal krizlerin bir arada yaşadığı bir süreçte tarihin en önemli seçimine ilerlediği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bilindiği üzere Türkiye halklarının devrimci, demokrat ve ezilenleri olarak Emek ve Demokrasi İttifakı adıyla bir araya geldik. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmama, parlamento seçimlerine ise ittifak çatısı altında girme kararı aldık.
Türkiye siyasetinin bu kırılma aşamasında, üzerimize düşen tarihi görevi hem geleneğimize hem de gelecek kuşaklara borcumuz kapsamında yerine getirme konusunda mutabık kaldık. Bu kapsamda 14 Mayıs 2023’te yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararımızı tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz.
Bilinmelidir ki Türkiye siyasi tarihinin en önemli seçiminde faşizme karşı zafer elde etmenin tek yolu cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmaktan geçmemektedir. Bilakis, faşizmi geriletmenin en önemli mecralarından biri TBMM’de çoğunluğu sağlayacak aritmetiği sağlamaktır. Bu durumu sağlamak için tüm Türkiye halklarını, 14 Mayıs 2023 Milletvekilliği Seçiminde Emek ve Özgürlük İttifakı’na oy vermeye çağırıyoruz. Tüm ezilenleri, yok sayılanları, hak gaspına uğrayanları ve sömürülenleri parlamentoda temsil etmenin tek yolu Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında toplanmak ve parlamentoda söz, yetki, karar sahibi haline gelmektir.
Bu tarihi seçimde; Türkiye halklarını bir kez daha milletvekilliği seçimlerinde Emek ve Özgürlük İttifakı’na, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeye çağırıyoruz.”