Keyfi Geri Gönderme Zulmüne Kim "Dur!" Diyecek?
06 Mayıs 2024

Keyfi Geri Gönderme Zulmüne Kim "Dur!" Diyecek?

Köklü Değişim Medya

Kırklareli Pehlivanköy GGM'nde Özbekistan uyruklu Müslümanlar, durdurma kararına rağmen keyfi olarak sınır dışı edileceği bildirildi.

Avukat Mustafa Kocamanbaş, Özbekistan uyruklu müvekkilleri; Asomiddin Boltaev ve Mukhammad Mardonov'un Kırklareli Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezi (GGM)'nde sınır dışı edilmek üzere zor kullanılarak tutulduğunu ifade etti.

Kocamanbaş, X hesabından yaptığı paylaşımında, her iki şahıs için de sınır dışı durdurma kararının bulunduğunu, zorla alıkonulmalarının hatta sınır dışı edilecek olmalarının kanunsuzluk anlamına geleceğini belirtti.

Bu hukuksuzluğun bir an önce durdurulmasını talep eden Kocamanbaş'ın paylaşımı şu şekilde:

Asomiddin Boltaev'in kızı Zehra Boltaev, X hesabından, babasının ses kaydının da yer aldığı bir video mesaj yayınlayarak ailesinin Özbekistan'a "deport" edilmeleri halinde ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceklerini söyledi.

Köklü Değişim olarak, özellikle Müslümanlara yönelik olarak bir türlü bitmek Geri Gönderme zulmünün artık son bulmasını; Boltaev ailesinin yaşamış olduğu mağduriyet başta olmak üzere tüm mağduriyetlerin bir an evvel sonlandırılmasını yetkililerden talep ediyoruz.