Eleştiriye Tahammülü Olmayan Kemalizme Boyun Eğildi: Mahir Ünal İstifa Etti
01 Kasım 2022

Eleştiriye Tahammülü Olmayan Kemalizme Boyun Eğildi: Mahir Ünal İstifa Etti

Köklü Değişim Medya

İslami fikir ve değerlerin ortadan kaldırılarak, İslam nizamı yerine Batı’dan ithal edilerek getirilen cumhuriyeti eleştirdiği için en başta Cumhur İttifakı’nın ortağı Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sert eleştirilerine maruz kalan ve AK Parti’nin de Kemalist baskıya boyun eğip, koruyamadığı AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal istifa etti. Ünal’ın yerine açıklamalarıyla İslami camianın tepkisini çeken Özlem Zengin getirildi.

Sözde fikir ve ifade özgürlüğünün muhafızı olduğu iddia edilen laik demokratik cumhuriyete getirildiği ilk yıllarda topluma dayatılması için başlatılan inkılaplar ve baskıyı eleştiren AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Grup Başkanvekilliği görevinden "affını istediğini" açıkladı.

Ünal'ı istifaya götüren süreç, Kahramanmaraş Uluslararası 8. Kitap ve Kültür Fuarı'nda yaptığı konuşmada "Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye'de yaşanmıştır. Mesela Fransız devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi Mao'nun Çin kültür devrimidir. Lügate dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" sözleriyle başlamıştı. Bu sözler günlerce Twitter'da da eleştirilmişti.

Daha sonra Ünal, Cumhuriyet ve Türkçe ile ilgili sözleri ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sert eleştirilerine hedef olmuştu.

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup konuşmasında Ünal'ın ismini vermeden şu sözleri söylemişti:

Türkiye Cumhuriyeti, binlerce yıllık Türk tarihinin ana güzergahından kategorik bir kopuş, kesif bir ayrılış, keskin bir sapış olarak görülemeyecek, asla gösterilemeyecektir. Yani Cumhuriyet şerefli geçmişimizin bir antitezi değildir. Cumhuriyet’in Türk kültürüne, Türk diline, düşünme setlerimize zarar verdiğini iddia edenler talihsiz, tarifsiz ve temelsiz bir yanlışın pençesindedir. Önyargıların hükmüyle, ideolojik katılıklarla Cumhuriyet’in anlaşılması ve anlatılması mümkün değildir.”

Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’nin bu eleştirileri sonrası sosyal medya hesabından yazılı açıklamada bulunan Mahir Ünal, geri adım attığını beyan etmişti.

Ünal, yazılı açıklamasında “Tarihte 16 devlet kurmuş bir millete mensubiyetim ve ses bayrağım Türkçemle gurur duyuyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yüceltme idealini kendisine ilke edinmiş bir kişi olarak kendimi Cumhuriyetin fikri hür irfanı hür bir evladı olarak görüyorum" ifadelerine yer vermişti.

Eleştiriye bile tahammülü olmayan kemalist baskının sürmesi üzerine “AK Parti, sahip çıkmadığı Mahir Ünal’ı kemalizme kurban olarak verdi” yorumları sosyal medyada paylaşıldı ve tepki gösterildi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal sosyal medya hesabından grup başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini "Görevimden affımı talep ettim" ifadesi ile duyururken AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Bu konuda ağzını açmayan AK Parti kurmayları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mahir Ünal'dan boşalan Grup Başkanvekilliği görevine de baştan sona fasit aileyi yıkan ve ahlakı yok eden “İstanbul Sözleşmesini” hararetle savunan, İslami camianın tepkisini çeken Özlem Zengin getirdi.

Mahmur Kar’dan Tepki: “Mahir Ünal'ı bir Bahçeli'den koruyamadınız”

İstifanın ardından sosyla medya hesabından kısa bir açıklama yapan Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı ve Köklü Değişim Medya Genel Koordinatörü Mahmut Kar şunları söyledi:

Cumhuriyet’in #HarfDevrimi ile bu halkı bir gecede cahil bıraktığı yalan mı? Şapka Kanunu’nu Müslümanlara dayatıp karşı gelenleri darağaçlarında sallandırdığı yalan mı? Sayın Erdoğan! Mahir Ünal'ı bir Bahçeli'den koruyamadınız. Özlem Zengin ile Aileyi mi koruyacaksınız?!!