Kassam, İşgalci ‘İsrail’in Tugay Komutanını Öldürdü
21 Ekim 2024

Kassam, İşgalci ‘İsrail’in Tugay Komutanını Öldürdü

Köklü Değişim Medya

İşgalci ‘İsrail’ Savunma Kuvvetleri, 401. Zırhlı Tugay Komutanı Albay Ehsan Daksa'nın Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki çatışmalar sırasında öldürüldüğünü duyurdu.

Filistin’e yönelik vahşi saldırılarını sürdüren ‘İsrail’, 7 Ekim’deki hezimetin ardından Gazze’de büyük bir darbe daha yedi.

“Cibaliye'deki operasyonlar sırasında Daksa'nın tankı ve başka bir tank patlayıcılarla hedef alındı” denilen açıklamada, Daksa'nın öldüğü sırada tankın dışında olduğu kaydedildi. Olayda 2 subayın ise yaralandığı duyuruldu.

Herzog: “İsrail İçin Bir Kayıp”

‘İsrail’ Savunma Bakanı Yoav Gallant, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada Daqsa için “cesur bir komutan, cesur bir subay ve tüm enerjisini ülkenin güvenliği için kullanan adam" ifadelerini kullanarak Gazze’de katliamlar gerçekleştiren subayı övdü.

Daksa ile Hamas'ın Refah Tugayı’nı dağıtma görevi sırasında askerlerine liderlik ederken tanıştığını ifade eden Gallant, “Bu görevde de yaratıcılık ve azim gösterdi. Tüm görevlerde böyle davrandı, ancak maalesef savaşta hayatını kaybetti" dedi. ‘İsrail’ Cumhurbaşkanı Isaac Herzog da Daqsa'nın ölümünün “İsrail ve tüm İsrail toplumu için bir kayıp olduğunu" söyledi.

Kassam Tugayları’ndan Açıklama

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları’ndan yapılan son açıklamada ‘İsrail’e ait bir Merkava tankının Yasin 105 füzesiyle, bir Namer zırhlı personel taşıyıcının ise Tandem füzesiyle vurulduğu bildirildi. Saldırıların araçlardaki personelde “kayıplara neden olduğu" ifade edilmişti.