
Kanada’da Cami Çıkışı Müslümanlara Silahlı Terörist Saldırı
Köklü Değişim Medya
Kanada’nın Toronto kentinde, teravih namazından çıkan cemaatin üzerine bir araçtan ateş açılması sonucu 5 Müslüman yaralandı. Toronto'da daha önce de camilere defalarca saldırı düzenlenmiş, 2017'de Qubec'teki saldırıda akşam namazı sırasında 6 Müslüman katledilmiş, 19 kişi de yaralanmıştı.
Toronto Polisi Sözcüsü David Rydzik, yaptığı açıklamada, olayın, Scarborough bölgesindeki Ebubekir-i Sıddık Camisi'nde meydana geldiğini kamuoyuna duyurdu.
Cumartesi yerel saatle 01.00 sularında Ebubekir-i Sıddık Camisi'nde teravih namazından çıkan 5 kişinin, yoldan geçen bir araçtaki kişi ya da kişilerin silahlı saldırısında yaralandığını bildiren Toronto Polisi Sözcüsü David Rydzik, yaralananların, husumete sebep olacak herhangi bir olaya karıştığını gösteren bilgi olmadığını belirtti.
Rydzik, yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığını, üçünün taburcu edildiğini, ikisinin ise tedavilerinin sürdüğünü açıkladı.
Olayın gerçekleştiği caminin bağlı olduğu Scarborough Müslümanlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nadeem Sheikh de "Gerçekten üzgün ve endişeliyim. Bu sabah 5 kardeşimiz vuruldu. Saldırganların bir an önce bulunup adalete teslim edilmelerini istiyoruz" açıklamasında bulundu.

Hicri 1447 Ramazan Hilalini Gözetliyoruz

Ramazan Hilali Görüldü: Çarşamba Ramazan’ın İlk Günü

Cübbeli Ahmed, Selefi Provokasyonu İle Ekranlarda

Ankara’da 4 İslami Dernek Mühürlendi

Trump’tan, İran’a Hürmüz Tehdidi








