"İSRAİL" SORUNU VE
FİLİSTİN'İN KURTULUŞU- 10 Maddede Çözümler -

İstanbul’da Serserilerin Çıkardığı Kavga Irkçı Saldırıya Dönüştü
10 Ocak 2022Köklü Değişim Medya

İstanbul’da Serserilerin Çıkardığı Kavga Irkçı Saldırıya Dönüştü

Köklü Değişim Medya

İstanbul Esenyurt’ta sokak serserilerinin sigara istedikleri Filistinli bir grup genci kovalamasıyla başlayan olay, gençlerin Suriyelilere ait bir iş yerine girmesi üzerine ırkçı saldırıya dönüştü. Utanç verici olay üzerine açıklamada bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, “Ümit Özdağ ve benzerlerine yazıklar olsun!” ifadelerini kullandı.

Çirkin olay İstanbul Esenyurt’ta meydana geldi. Sokakta yürüyen bir grup serseri aslen Filistinli olan bir genç ve arkadaşlarından sigara istedi. Gençler ise "Biz de sigara yok. Biz içmiyoruz" demesi üzerine serseriler neden sigara vermedin diyerek gençlere saldırdı. Bunun üzerine saldırıya uğrayan gençler Suriyelilere ait bir işyerine sığındı.

Saldırgan serseriler ise o iş yerini taşladı, tekme ve yumruklarla camlarını kırdı. “Burası Türkiye, Suriye değil” sloganları atan hem suçlu hem güçlü grup çevreden toplanan ırkçılarla birlikte sokaklarda yürüyerek halkı provake etti. Suriyeliler ait mağazaya zarar verilirken yağmalama olayları da yaşandı.

Durum, çevredekiler tarafından polis ekiplerine bildirildi. Polisin gelmesiyle saldırgan grup, olay yerinden hızla uzaklaştı. Polis ekiplerinin incelemesinde, bir kurusıkı tabanca ele geçirildi. 7 kişiyi gözaltına alan polis, olayla ilgili çalışma başlattı.

İçişleri Bakanlığı Yardımcısı İsmail Çataklı'dan Aşıklama: “Ümit Özdağ ve Benzerlerine Yazıklar Olsun”

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Esenyurt'ta Filistinli bir kişiyle sigara isteme nedeniyle başlayan tartışma kolluk kuvvetlerimizin müdahalesi ile sona erdi. Sorumlular gözaltına alındı. Yabancı düşmanlığı üzerinden oy avcılığı yapmaya çalışan Ümit Özdağ ve benzerlerine yazıklar olsun!" ifadelerini kullandı.

Oy toplamak için insanların duygularını istismar edip, oy toplamaya girişen Ümit Özdağ ve İYİ Parti milletvekilleri gibi ırkçı siyasiler başta Suriyeliler olmak üzere mültecileri sürekli hedef gösteriyor. Türkiye’nin birçok yerinde yaşanan olayların asıl faili hedef gösterenler iken devlet kurumları “Yazıklar olsun” diyerek olayı geçiştiriyor. Türkiye’de Suriyelilere karşı saldırılar vahşet derecesine ulaşmışken henüz bu saldırıların sorumluları hakkında bir işlem yapılmış değil. Halkı kin ve öfkeye sevk eden ırkçı provakatif söylemler yüzünden yüzünden daha öne Ankara Altındağ’da utanç verici olaylar yaşanmıştı. Suriyeli hamile bir kadın tecavüz edilerek öldürülmüştü. Son olarak İzmir’de ise 3 Suriyeli masum genç uyurken üzerlerine benzin dökülerek yakılmıştı. Fail, saldırıyı ırkçı nefretle işlediğini itiraf etmişti.

Türkiye'de süregelen ekonomik krizi mültecilerin üzerine yıkan bir kamuoyu oluşturulmuş durumda. Bu kamuoyunun oyunu almak isteyen muhalefetin şiddet olaylarını bizzat körüklemesine rağmen iktidar oy kaybına uğrarım korkusuyla çıkmıyor ve hukuku işletmiyor.