İstanbul’da Eşcinsel Sapkınlığa Karşı Yürüyüş Gerçekleştirildi
19 Eylül 2022

İstanbul’da Eşcinsel Sapkınlığa Karşı Yürüyüş Gerçekleştirildi

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Fikirde Birlik Platformu öncülüğünde başlayan 150 toplum kuruluşunun da katılım gösterdiği eşcinsel sapkınlığın dayatılmasına karşı aileler İstanbul Saraçhane Parkı'nda bir araya geldi. "Aileni ve neslini koru, sapkınlığa dur de" sloganıyla düzenlenen mitingde bir araya gelenler eşcinsellik dayatmasına dur demek için Saraçhane'den Beyazıt'a yürüdü. Eşcinsel sapkınlığın önünü İstanbul Sözleşmesi ile açan AK Parti hükümeti halen uyum yasaları kapsamında fesh ettiği sözleşmeyi uygulamaya devam ediyor.

Yaklaşık 150 sivil toplum kuruluşu ve binlerce ailenin, "Aile ve neslimizi tahrip planlarına sessiz kalma- çocuklarımızı korumak için yürüyoruz" sloganıyla LGBT dayatmalarına karşı Fatih'teki Saraçhane Parkı'nda bir araya geldi.

Küresel bir çeteye dönüşen LGBT lobisinin dayatmasına dur demek için yola çıkan aileler, yürüyüşe çocuklarıyla birlikte katıldı.

LGBT dayatmasına karşı yapılan 'Büyük Aile Yürüyüşü'ne katılan vatandaşlar Fatih'teki Saraçhane Parkı'nda buluştu. Toplanan kalabalık, 'Küresel çetelerden aileni ve neslini koru, kulak ver bu sese aile hedefte, LGBT propaganda ve dayatmasına dur de, cinsiyetsiz toplum projesine dur de.' yazılı dövizlerle alana girdi.

Hükümetin çıkardığı kanunlar çerçevesinde açılan Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), protestonun iptali için İstanbul Valiliği’ne başvuru yaptıklarını açıklamıştı.

"Aileni ve Neslini Koru, Sapkınlığa Dur De"

LGBT lobisinin sapkınlık yayma çabalarına karşı İstanbul'da 150 sivil toplum kuruluşu Saraçhane'de dün bir araya geldi. "Aileni ve neslini koru, sapkınlığa dur de" sloganıyla düzenlenen mitinge yoğun katılım sağlandı.

"Küresel Dayatmaya Hayır Diyoruz"

Yürüyüşe katılan oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu, yaptığı açıklamada, "Ailenin kutsallığının altını çizmek istiyoruz. Çocuklarımızın bizim için çok önemli olduğunun altını çizmek istiyoruz. Aileyi kaybetmek istemiyoruz. Geleneklerimizi kaybetmek istemiyoruz. Küresel bir dayatmaya hayır diyoruz. Yoksa insanların özel hayatlarıyla bir alıp veremediğimiz yok. Ama tek amacımız aileyi korumak. Birlikteliğimizi korumak. Küresel oyuna hayır demek" ifadelerini kullandı.

Etkinlik sebebiyle polis Saraçhane Parkı çevresinde güvenlik önlemleri aldı.

AK Parti ve İstanbul Sözleşmesi

AK Parti iktidarı döneminde imzalanan İstanbul Sözleşmesi ile haklar kazanan eşcinsel sapkınlık dernekleri hızla çoğaldı. “Kadına şiddet” sloganı adı altında hükümet tarafından dayatılan sözleşme ile medyada, okullarda eşcinsel sapkınlığın propagandası yapıldı, aile kurumuna büyük darbe vuruldu. Hükümetin bu politikalarını muhasabe eden ve karşı çıkan parti ve derneklerin oluşturduğu kamuoyu sonrası geri adım atan iktidar “İstanbul Sözleşmesi”ni fesh ettiğini duyurdu. Ancak sözleşme fesh edilse de uyum yasaları uygulanıyor. Hükümet tabanına sözleşmeyi fesh ettiğini söylerken, muhalefete ise uyum yasalarıyla uyguluyoruz diyerek iki taraflı sabit olmayan bir politika izliyor.

Köklü Değişim, "Aileni, Neslini, Toplumu Koru" Çağrısında Bulunmuştu

Baştan sona bozuk Batılı yaşam tarzını dayatmak için icad edilen İstanbul Sözleşmesi'ne karşı Köklü Değişim ailesi olarak "Aileni, Neslini, Toplumu Koru" başlığıyla yürüttüğümüz kampanya kapsamında tüm Türkiye çapında konferanslar düzenlemiş, esnaflara, kanaat önderlerine, imamlara, tüm topluma ve ileri gelenlere İstanbul Sözleşmesi'nin tehlikesini anlatmıştık. Zaman zaman konferanslarımız, siyasi engellemelere karşı karşıya kalmıştı. Oluşturulan bu kamuoyu ile hükümet geri adım atarak İstanbul Sözleşmesi'ni fesh ettiğini açıklamıştı. Sözleşme fesh edilse de halen uyum yasaları kapsamında uygulanmaya devam ediyor.