“İsrail”de Vahşi Slogan: “Ali Izgarada”
22 Haziran 2018

“İsrail”de Vahşi Slogan: “Ali Izgarada”

Sputnik

Köklü Değişim Medya

“İsrail”de bir grup Yahudi, Temmuz 2015'te evinin kundaklanması sonucu yanarak ölen 18 aylık Filistinli Ali bebeğinin ailesi ile “Ali öldü, Ali ızgarada” sloganları atıp dalga geçti.

Temmuz 2015'te, 18 aylık bebek Ali Saad Dawabsha, “İsrailli” aşırı sağcılar tarafından yaşadığı evin kundaklanması sonucu hayatını kaybetmişti. Aynı saldırıda ağır yaralanan bebeğin anne ve babası Riham ve Saad Dawabsha ise, saldırıdan birkaç hafta sonra hayatını kaybetmişti. Çiftin diğer çocukları, 5 yaşındaki Ahmed Dawabsha yaralı kurtulmuş ve aylarca tedavi görmesi gerekmişti.

Yahudilerden Çirkin Tezahürat

Öldürülen çocuğun amcası ve dedesi Nasr ve Hüseyin Dawabsha'nın mahkemeden çıktıkları esnada, aşırı sağcı grubun, bir yandan gülerek, "Ali nerede, Ali ölü. Ali ızgarada" şeklinde tezahüratta bulundukları ve grubun çevresinde bulunan yaklaşık 20 polisin de bu tezahüratlara herhangi bir şekilde müdahale etmedikleri görüldü. Dawabsha ailesi ise, 2015 saldırısına katılan iki şüphelinin itiraflarının kabul edilebilirliği hakkında bir karar için mahkemede bulunuyordu.

'Doğal Yerleri Hayvanat Bahçesi'

Nasr Dawabsha, 'The Times of “Israel”e verdiği demeçte, "Bu ırkçı ve barbarca tezahüratlar, onların doğal yerlerinin hayvanat bahçesi olduğunu gösteriyor" dedi ve "Eğer bir Filistinli, “İsrailli” birinin ölümünü bu şekilde kutlasaydı otoriteler tarafından en sert şekilde cezalandırılırdı" ifadelerini kullandı. Nasr ayrıca, polisin tutumunun ırkçı grubu koruma yönünde olduğunu da sözlerine ekledi.

2016 yılının Ocak ayında, Şilo'nun kuzeybatısındaki Batı Şeria yerleşim birimindeki Amiram Ben-Uliel, 2015 yılındaki saldırıya yılında katıldığı gerekçesiyle üç kişinin nefret cinayetiyle öldürülmesinden ve kundaklama ve komplo suçlarından yargılanarak suçlu bulundu.