“İsrail” Nablus’ta Ulu Camii’ye Baskın Düzenledi!
05 Mayıs 2021

“İsrail” Nablus’ta Ulu Camii’ye Baskın Düzenledi!

Ajanslar

Köklü Değişi Medya

Yahudi varlığı, Nablus'un güneyindeki Akabe kentini önce kuşatma altına aldı, ardından da baskınlar düzenledi. “İsrail” işgal güçleri, öğle namazı vakti Ulu Camii'ye ayakkabılarıyla girdi, ibadet edenleri gözaltına aldı.

“İsrail” işgal güçleri ve İç İstihbarat Servisi Ramazan ayında gözaltı furyası başlattı. Gözaltıların çoğu Akabe ve Turmus Ayya kasabalarında gerçekleşti.

İç İstihbarat Sözcüsü yaptığı açıklamada, gözaltılara yönelik haberleri doğrularken, gözaltına alınan Filistinlilerin sayısına ilişkin bilgi vermedi.

“İsrail” işgal güçleri dün sabah erken saatlerden itibaren Akabe kentine giriş ve çıkışları yasaklayarak bölgeyi askeri kışlaya çevirdi. Kasabadaki evleri saha araştırmaları için karargâh haline getirdi. Polisler, köpekleri araştırma için bölgede dolaştırırken drone vasıtasıyla da görüntü alıyor.

Akabe’da arama yapılan yerler arasında ibadet edenlerin gözaltına alındığı ve baskın düzenleyerek sorgulandığı büyük bir cami de bulunuyor.

Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı, “İsrail” işgal güçlerinin öğle namazı vakti Akabe kentindeki Ulu Camii'yi kuşatarak imamın içeri girmesine engel olmasını kınadı.

Bakan vekili Hüsam Ebu er-Rub konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal güçleri tarafından camiye baskın düzenlenerek arama yapılmasını “kutsal bir ibadethaneye yapılmış açık bir saygısızlık” olarak niteledi. Namaz kılan bir Müslümanı gözaltına alındığı bilgisini verdi. Rub, ayakkabılarıyla içeri giren işgal güçlerinin uluslararası kanun ve tüzüklere karşı gelerek camilerde ve ibadethanelerde en temel insani ve dini değerlere saygısızlık yaptığına dikkat çekti.

“İsrail”, Ramallah yakınlarındaki Tumus Ayya kasabasına da baskın düzenledi, Filistinli Müslümanları sorguya çekti.