“İsrail” Batı Şeria’daki Vahşi Katliamlarında Artık SİHA Kullanacak
29 Eylül 2022

“İsrail” Batı Şeria’daki Vahşi Katliamlarında Artık SİHA Kullanacak

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

İşgalci “İsrail” daha önce Gazze Şeridi’ndeki katliamlarında sık sık kullandığı SİHA’ları artık Batı Şeria’da da kullanma kararı aldı.

“İsrail” ordusunun, Batı Şeria’ya düzenlediği baskınlarda çatışmaların şiddetinden kaçınmak için, Filistinli Müslümanlara karşı silahlı insansız hava aracı (SİHA) kullanacağı duyurdu.

The Jerusalem Post gazetesinin haberine göre, “İsrail” Genelkurmay Başkanı General Aviv Kohavi’nin, Batı Şeria'daki komutanların, hedeflenen kişilerin öldürülmesi için SİHA kullanmalarına yeşil ışık yaktı.

Öte yandan, “İsrail” ordu komutanlarının, eylül ayında, operasyonlar sırasında SİHA kullanma olasılığına hazırlık için eğitim aldıkları belirtilmişti.

İsrail güçleri, çeşitli bahanelerle Filistinlileri gözaltına almak için işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sık sık baskın düzenliyor. Yılbaşından bu yana düzenlenen baskınlarda 100’den fazla Müslüman katledilirken, 2000’den fazlası ise gözaltına alındı.

Yıldırma ve sindirme politikası uygulayan ve topraklarını gasp eden Yahudi varlığına karşı çıkan Müslümanlar arasında sık sık tartışma ve çatışma yaşanıyor. İşgalci ise üste çıkmak için topraklarını gasp ettiği Müslümanları terör ile suçluyor.

Katil “İsrail” dün de Cenin kampındaki baskınlarda, 4 Filistinliyi katletmiş, 44 Filistinliyi de kullandığı gerecek mermilerle yaralamıştı.