“İsrail” Sınırını Koruyan Sisi, Dostuna Mahcup Oldu!
06 Haziran 2023

“İsrail” Sınırını Koruyan Sisi, Dostuna Mahcup Oldu!

Köklü Değişim Medya

Mısır-“İsrail” sınırında Cumartesi günü meydana gelen çatışmada 3 “İsrail” askerinin ölmesi üzerine dostuna mahcup olan Sisi, Mısır medyasında olayı gizlemeye devam ediyor.

Cumartesi günü erken saatlerde, “İsrail”in işgal altında tuttuğu topraklardaki Mısır ile olan güney sınırında çıkan silahlı çatışmada biri kadın üç “İsrail” askeri ve saldırıyı gerçekleştiren bir Mısırlı sınır muhafızı hayatını kaybetmişti.

“İsrail”, Mısır sınır muhafızlarının “İsrail”e geçtiğini ve üç askeri öldürdüğünü resmen duyurmuştu.

40 yılı aşkın süredir “İsrail” ve Mısır yönetimleri “iş birliği” içinde hareket ederken, son saldırı iki tarafta da şok etkisi oluşturdu.

Saldırıyı gerçekleştiren 22 yaşındaki Mısır polisi Muhammed Salah İbrahim kahraman olarak kabul edilirken, olay Mısır’daki diktatörlük tarafından sümen altı edildiği için “İsrail” kaynaklarından alınan bilgilerle kamuoyu oluşturuluyor.

Bölgedeki kaynaklar, Salah'ın, işgalci varlığın Filistin'de Müslüman kardeşlerine karşı gerçekleştirmiş olduğu katliamlara tepki olarak bu saldırıyı tek başına gerçekleştirdiği ifade ediliyor.

Köklü-Değişim,“İsrail”-Sınırını-Koruyan-Sisi,-Dostuna-Mahcup-Oldu-.jpg

“İsrail” ordusu sözcüsü Yarbay Richard Hecht, savaşın askerlerin sınırdan uyuşturucu kaçakçılığı girişimini engellemesiyle başladığını ileri sürüyor.

Telsiz iletişiminin kesilmesi üzerine karakoldaki iki askerin vurularak öldürüldüğü ortaya çıkıyor. “İsrail” ordusu, Mısır sınır muhafızının üçüncü bir “İsrail” askerini öldürdüğü ikinci çatışmada etkisiz hale getirdiğini ileri sürüyor.

Mısır ordusu da ağız birliği yaparak aynı ifadelerle olayı servis ediyor.

Hecht, Mısır ordusuyla tam “iş birliği” içinde bir soruşturma yürütüldüğünü ve diğer olası saldırganların arandığını söyledi.

Mısır’dan İşgalci “İsrail”e Koordinasyon Çağrısı

Mısır ordusundan yapılan açıklamada, Mısır Savunma Bakanı Orgeneral Mohamed Zaki'nin “İsrailli” mevkidaşı ile sınırda silahlı saldırı ve "gelecekte bu tür olayları önlemek için karşılıklı koordinasyon önlemleri alma" konusunu görüşmek üzere telefonla görüştüğü bildirildi. Mısırlı bakan ayrıca ölen “İsrail” askerleri için başsağlığı dileyerek kendilerini affettirmek için çabaladığı gözlemleniyor.

Mısır, “İsrail”in güvenliğini sağlamak için Sina’da üst düzey önlemler alıyor. Yerleşik halkı yerinden ederek dostuna şirin gözükmek isteyen Sisi rejimi, bölgede zalimane bir tutum sergiliyor.

“İsrail”, Mısır'ın Sina Çölü'nden gelecek saldırı ve kaçakçılığa karşı on yıl önce sınır boyunca bir çit örmüştü.

Netanyahu'dan Ortak Soruşturma Çağrısı

"İsrail", bu olayın koşullarını titizlikle araştıracağını vurgularken, Mısır makamları bu konudaki işbirliklerini ifade etti.

"İsrail" Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün yapılan haftalık kabine toplantısında askerlerin ailelerine başsağlığı diledi ve ‘tehlikeli’ olarak nitelendirdiği olayın kapsamlı bir şekilde soruşturulacağını söyledi.

Netanyahu, Mısır hükümetine açık bir mesaj göndererek, “Ortak soruşturmanın kapsamlı olmasını bekliyoruz” ifadesini kullandı.