Sinan Oğan, İkinci Turda Erdoğan’ı Destekleyeceklerini Açıkladı
22 Mayıs 2023

Sinan Oğan, İkinci Turda Erdoğan’ı Destekleyeceklerini Açıkladı

Köklü Değişim Medya

Irkçı söylemleri ve muhacir düşmanlığıyla bilinen ATA İttifakı'nın birinci tur seçimlerdeki Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, 28 Mayıs'taki ikinci tur seçimlerinde Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıkladı.

Irkçı açıklamalarıyla muhacirleri hedef olarak gösteren ve şehirlerde ayaklanlanmaları tetikleyen Ümit Özdağ ve ATA İttifakı ortağı Sinan Oğan, bugün ikinci tur için açıklamalarda bulundular.

Türk milliyetçilerinin ve Atatürkçülerin adayı olarak seçim yarışına girdiklerini hatırlatan Oğan, "Seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğimizi beyan ediyorum" açıklamasında bulundu.

Ankara'daki bir otelde basın açıklaması düzenleyen Oğan şunları söyledi:

"Dip dalgayı bir yılda değil 3 yılda hazırladık. Bir dip dalganın geldiğini ve seçimin sürprizini bizim yapacağımızı söyledik. Beklediğimiz oy oranı da yüzde 9-16 bandıydı. Seçimlerde kimseyle eşit olmayan şartlarda yarıştık. Ne hükümet ne de belediye imkanlarımız yoktu. Devlet katkılarından mahrumduk. Buna rağmen büyük bir mücadele verdik. Medya ambargosunu kırdık.

ATA İttifakı'nın kuruluşu gerçekleşti ve 11 Mart'ta ittifakın adayı olarak ilan edildik. Türk milliyetçilerinin ve Atatürkçülerin adayı olarak bu yarışa girdik.

Bilmedikleri, görmezden geldikleri, ciddiye almadıkları durum şuydu; biz 3 yıldır bu çalışmayı sürdürüyorduk bir dip dalgayı bir ayda değil üç yılda hazırladık.

Millet İttifakı 20 yıldır iktidar olan Cumhur İttifakı karşısında yeterli başarıyı gösterememiş, geleceği dair tarafımızı ikna edememiştir. İstikrar faktörünü ıskalamıştır. Biz hiçbir zeminde pazarlık yapmadık. Müzakereler aşağıdaki ilkeler çerçevsinde neticelemiştir. Her türlü terör örgütüne kesintisiz, istikrarlı bir mücadele devam ettirilecektir. Sığınmacılar ve kaçaklar meselesinde artık bir takvim mevcuttur. Sığınmacıların bir takvim çerçevesinde ülkelerine gönderilmesi için tüm şartlar zorlanacaktır. Kaçak geçişlerin önlenmesi için tedbirler en üst seviyeye çıkarılacaktır.

28 Mayıs 2023'te Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu kritik öneme sahiptir. İkinci turda seçimde nasıl bir tutum alınması noktasında tabanımız, ittifak bileşenleriyle müzakereler yaptık. Her iki adayla görüşmede bizim kamuoyunca bilinen önceliklerimizi müzakere ettik. Herhangi bir pazarlık, taahhüt belirtmeksizin kırmızı çizgilerimizi ifade ettik.

Seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğimizi beyan ediyorum."

ATA İttifakı Ortağı Ümit Özdağ’dan Açıklama

Sinan Oğan'ın ikinci tur kararı sonrası, ittifak ortağı Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan açıklama geldi.

Özdağ, "Sayın Sinan Oğan’ın açıklaması sadece kendi politik tercihidir. Bu açıklama Zafer Partisi’ni temsil etmemekte ve bağlamamaktadır. Zafer Partisi adına açıklama yarın saat 11.00’de benim tarafımdan yapılacaktır." açıklamasında bulundu.

Numan Kurutulmuş, Ümit Özdağ'la Görüştü

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ı parti genel merkezinde bugün ziyaret etmişti.

Kurtulmuş, görüşme sonrası yaptığı açıklamada "Oldukça verimli görüşme gerçekleştirdik. Türkiye'nin içinde bulunduğu durum, bölgesel sorunları uzun uzun konuşma fırsatı bulduk. Meselenin somut tarafı cumhurbaşkanlığı seçimidir. Ümit ediyoruz ki Zafer Partisi de cumhurbaşkanımıza destek verir. Her iki taraftan müşterek gördüğümüz konuy paylaşmak isterim. Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü, Suriye'nin kuzeyi, Irak'ta Türkiye'yi tehdit eden önemli mesele olduğunu buna karşı milli duruş gösterilmesinin zorunlu olduğu fikirlerini beyan etmek isterim." dedi.

Köklü Değişim,Numan Kurtulmuş, Ümit Özdağ İle Görüştü.webp

Kurtulmuş, "Göçmen meselesinin önemli bir mesele olduğunu ama bu meselenin şartlar doğrultusunda ortaya çıktığını müzakere etik. Bombalardan kaçıp geldiler. Bunun da bir sınırı var. Projelerimiz üzerinde çalışıyoruz. Suriye'de normalleşmenin sağlanması, insanların geri dönmesi için çalışma içinde olduğumuzu ifade etmek isterim. 1 milyon Suriyelinin geri dönüşünü sağlayacak konutların yapılması gündemdedir. Çalışmalar devam ediyor. Zafer Partisi görüşleri destekleyici olacaktır. Sayın Kılıçdaroğlu 10 milyon Suriyeli getirdiniz, diyor. Bunun doğru olmadığını kendisi de biliyor. Sığınmacı üstünden yanlış bilgiyle kamuoyu aydınlatılmalı. Bugün 4 milyon 900 bin Suriyeli var. Bizim için son derece faydalı görüşme imkanı bulduk. Zafer Partisi de kendi içinde değerlendirecektir. Türkiye'nin milli güvenliği için hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

Özdağ: "Faydalı Bir Görüşme"

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ise, "Türkiye'nin güvenliği başta olmak üzere görüş alışverişinde bulunduk. Terör örgütlerinin faaliyetleri ve alınması gereken politikayı değerlendirdik. Sığınmacı ve kaçaklar meselesi konusunda Zafer Partisi'nin çözüm önerilerini dile getirdik. Aramızda farklılıklar olduğu açıktır. Zafer Partisi'nin politikası gerekirse zorla geri dönüştür. Faydalı bir görüşme oldu. Arkadaşlarımızla bir değerlendirme gerçekleştireceğiz. Numan Bey de bazı değerlendirmeler yapacak" diye konuştu.

Ümit Özdağ, kararlarını yarın saat 11.00'de açıklayacaklarını duyurdu.

Ümit Özdağ, haber yayına hazırlandığı sırada Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ile bir görüşme gerçekleştiriyor.