‘İsrail’de Peş Peşe Başarısızlık İstifaları
10 Haziran 2024

‘İsrail’de Peş Peşe Başarısızlık İstifaları

Köklü Değişim Medya

Elindeki kısıtlı imkanlarda işgalci ‘İsrail’ ordusunu bozguna uğratan Kassam Tugayları’nın direnişi sürerken işgalci ‘İsrail’den üst düzey istifa haberleri gelmeye devam ediyor.

Dün 'İsrail' Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, yaptığı açıklamada, Başbakan Binyamin Netanyahu'yu Hamas'a karşı yürütülen savaşta başarısız olmakla suçlayarak savaş kabinesinden istifa ettiğini duyurdu ve seçim çağrısı yaptı.

Dakikalar sonra, 'İsrail' eski Genelkurmay Başkanı ve Savaş Konseyi Bakanı Gadi Eisenkot, Savaş Konseyi'nden istifa ettiğini duyurdu.

Köklü Değişim, Gantz ve Eisenkot isitfa etti.jpg

Ardından ‘İsrail’ ordusunun Gazze Tümeni Komutanı Tuğgeneral Avi Rosenfeld'in görevinden istifa ettiğini ve ordudan emekli olduğunu açıkladığını bildirdi.

Rosenfeld, yaptığı açıklamada, Gazze sınır kasabalarında yaşayanların hayatlarını koruma görevinde başarısız olduğunu itiraf etti ve "Herkes kendi payına düşen sorumluluğu üstlenmeli ve ben 143'üncü Tümenin sorumlusuyum" diyerek yönetime de bir göndermede bulundu.

Köklü Değişim,Gazze Tümeni Tuğgeneral Rosenfeld İstifa Etti.jpg

İşgalci ‘İsrail’ ve ABD, Cumartesi günü Gazze’nin Nuseyrat bölgesinde düzenlediği rehine kurtarma operasyonu fiyaskoyla sonuçlandı. 4 rehine sağ kurtarılırken yapılan gelişi güzel bombardımanda bir ABD asıllı 4 rehine ölürken, mülteci kampında tam bir katliam yaşandı. Gerçekleştirilen barbar saldırıda çoğu kadın ve çocuk 274 Müslüman vahşice katledilirken, 600’den fazla kişi de yaralandı.