İşgalci Yahudi ve Muhafızı ABD, “Kudüs Deklarasyonu” Yayınlayacak
14 Temmuz 2022

İşgalci Yahudi ve Muhafızı ABD, “Kudüs Deklarasyonu” Yayınlayacak

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Dün Yahudi varlığının işgal ettiği Filistin topraklarına giden ABD Başkanı Joe Biden, Filistin topraklarını gasp eden “İsrailli” yetkililerle görüşmeler yapıp, 'Kudüs Deklarasyonu' yayınlayacak.

ABD Başkanı Joe Biden'ın programı; bugün 11:15'te Başbakan Yair Lapid ile Kudüs'teki Waldorf Astoria otelinde bire bir görüşme ve ardından ilgili personelle daha geniş bir toplantı ile başlıyor.

Üst düzey bir ABD'li yetkili dün gece yaptığı açıklamada, Lapid ve Biden'ın Washington'un “Yahudi devletine” sağladığı devasa savunma paketini genişletmek için yönetimin desteğini içeren ortak bir bildiri imzalayacaklarını söyledi.

Ayrıca, “İsrail”in güvenliğini desteklemenin yanı sıra, tarafların İran'ın nükleer silah edinmesine asla izin vermeme taahhüdünü de içine alan “Kudüs Bildirgesi”nin tamamını yayınlayacaklar .

İşgalci ve destekçisi ABD’nin liderleri, İbrahim Anlaşmalarına ve “İsrail”in bölgeye entegrasyonuna desteklerini ifade edecekler. Bildiri ayrıca, liderlerin Ukrayna egemenliğine desteklerini sunmalarıyla birlikte, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali gibi küresel güvenlik sorunlarına ilişkin ortak endişeleri de vurguluyor.

12:30'da Biden ve Lapid, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve BAE Başkanı Muhammed Bin Zayed ile dört yönlü bir I2U2 sanal toplantısına katılacaklar. ABD'li yetkili dün gece yaptığı açıklamada, toplantının Hindistan'daki tarım parkları için Abu Dabi'nin fon sağlamaya yardımcı olacağı ve “İsrail” teknolojilerini kullanacağı 2 milyar dolarlık bir duyuruyu içereceğini söyledi.

Biden ve Lapid, öğleden sonra 2'de otelde bir basın toplantısı düzenleyecekler ve burada ABD'li gazetecilerden iki ve “İsrailli” gazetecilerden iki soru alacaklar.

Biden'ın progamı, saat 16:45'te Başkan Isaac Herzog ile özel olarak buluşacağı Cumhurbaşkanlığı Konutu'nda devam edecek.

Rezidanstayken Biden, muhalefet lideri Benjamin Netanyahu ile 15 dakikalık bir görüşme yapacak ve ardından Herzog, Biden'a törenle “İsrail” Cumhurbaşkanlığı Şeref Madalyası verecek.

ABD başkanı, 19:30'da Maccabiah Oyunları'nın açılış töreninde Lapid ile bugünkü programın sonlandıracak.

İbrahim Anlaşmaları ve “Normalleşme” İhaneti

İşgalci “İsrail”e meşruiyet kazandırmak için tam adı “Barış, Diplomatik İlişkiler ve Tam Normalleşme Anlaşması” olan İbrahim (Abraham Accords) 15 Eylül 2020 de sadece “İsrail” ve BAEyi değil, İsrail-Bahreyn ilişkilerini de kapsayacak şekilde tasarlandı. ABD’nin planı olan bu anlaşma “normalleşme” olarak da biliniyor. ABD eski Başkanı Trump zamanında yürürlüğe giren ihanet anlaşmasına İslam beldelerindeki liderler de destek verdi. Ankara da bu “normalleşme” adı verilen ihanet sürecine destek veren ülkeler arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kapsamda “İsrail” Cumhurbaşkanı Herzog’u Ankara’da törenlerle karşılamış ve büyük bir ihtimamla ağırlamıştı. Erdoğan ve Herzog bir diziyi anlaşmaya imza atmıştı. Herzog’un ziyareti başta Ankara olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinde Müslümanlar tarafından ihanet olarak nitelenip, protesto edilmişti.